Meest duurzaam gerenoveerde kantoorpand | Goede Doelen Loterijen

De Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) onder één dak in het meest duurzaam gerenoveerde kantoorpand van Nederland.

Eind 2018 opende Hare Majesteit Koningin Máxima in Amsterdam het nieuwe onderkomen van de Goede Doelen Loterijen! Ook wel de Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij samen. De twee jaar durende renovatie van het leegstaande en verwaarloosde pand in Amsterdam Zuid, resulteerde in de hoogst haalbare score van de BREEAM-NL (2014). Het pand haalde de hoogste beoordelingsrichtlijn ooit afgegeven in Nederland: BREEAM Outstanding. Een mooi voorbeeld en een grote impact op duurzaamheidsgebied!

Duurzame innovatie

Er zijn veel mooie, duurzame innovaties toegepast in het pand. Bijvoorbeeld de elektriciteit opwekkende PowerWindows van PHYSEE. Het pand wordt verwarmd en gekoeld via een warmte- koudeopslagsysteem. Daarnaast is het dak voorzien van 951 zonnepanelen. Deze wekken ongeveer 300 MWh per jaar aan elektrische energie op! Dit is meer dan voldoende om het pand van elektriciteit te voorzien. Hiermee is het pand energie-neutraal. Bovendien wordt op het dak van het gebouw regenwater opgevangen. Dit wordt hergebruikt voor het doorspoelen van de toiletten en het irrigeren van de daktuinen. Het regenwatersysteem voorziet in 37% van het waterverbruik van het gebouw.

Subsidie voor duurzaam kantoorpand

Plus Projects heeft in dit project in mooie bijdrage kunnen leveren. Dit door:

  • de investeringen t.b.v. de energielabelsprong onder te brengen bij Energie Investeringsaftrek (EIA);
  • de BREEAM certificering en het duurzame interieurwerk bij de Milieu Investeringsaftrek (MIA) onder te brengen;
  • de PV-panelen zijn vanuit de SDE++ gesubsidieerd;
  • en tot slot is de daktuin door de Gemeente Amsterdam ondergebracht in de regeling Subsidie Groene daken en gevels.

 

Neem contact op met onze specialisten! Uiteraard kun je altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl. Je kunt ook contact met ons opnemen via 070-3012420.

Neem contact op