Milieu-Investeringsaftrek (MIA) / Vamil subsidieregeling

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) zijn fiscale voordelen voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Extra aftrek voor milieuvriendelijke ondernemers

BREEAM of GPR gecertificeerde bouw, FSC/PEFC hout in meubelen, duurzaam tapijt, groene daken. Een greep uit de praktijkvoorbeelden van investeringen van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen die subsidiabel zijn via de MIA/Vamil. De MIA/Vamil is bedoeld om duurzaam investeren door ondernemers te stimuleren.

Wie kan de MIA aanvragen?

De MIA is geschikt voor alle soorten bedrijven/ondernemers. De MIA kan het hele jaar worden aangevraagd. De enige restrictie is wél dat je niet langer dan 3 maanden geleden de opdrachtbevestiging voor het betreffende bedrijfsmiddel hebt ondertekend.

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor de MIA:

  • De investering moet binnen drie maanden na opdracht gemeld worden.
  • Alle ondernemers kunnen de MIA-subsidie aanvragen. Daarnaast betaal je inkomsten- of vennootschapsbelasting.
  • Het bedrijfsmiddel moet staan op de jaarlijks gepubliceerde Milieulijst.
  • Het meldingsbedrag voor de aangegane verplichtingen en gemaakte voortbrengingskosten bedraagt per melding samen ten minste € 2.500.

Ook aftrek voor energiezuinige investeringen

Ook investeren in energiezuinige bedrijfsmiddelen wordt door de overheid gestimuleerd, via de Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Milieu-investeringsaftrek? Neem dan contact met ons op via info@plusprojects.nl.

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden