Milieu-Investeringsaftrek (MIA) / Vamil subsidieregeling

Investeert u in milieuvriendelijke en/of duurzame bedrijfsmiddelen? Dan helpen wij u graag om daarvoor subsidie te krijgen via de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) regeling!

Extra aftrek voor milieuvriendelijke ondernemers

BREEAM, LEED of GPR gecertificeerde bouw, FSC/PEFC hout in meubelen, duurzaam tapijt, groene daken. Een greep uit de praktijkvoorbeelden van investeringen van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen die subsidiabel zijn via de MIA/Vamil. De MIA/Vamil is bedoeld om duurzaam investeren door ondernemers te stimuleren. Dus afhankelijk van het type investering kunt u tot 36% van de investeringskosten afgetrokken van de fiscale winst. Bovendien levert de MIA hiermee een netto voordeel op van maximaal 9%.

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Meld u aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden

Investeringen versneld afschrijven

De Vamil biedt u de mogelijkheid om 75% van de milieu-investering op een willekeurig moment af te schrijven. Dit levert een liquiditeit- en rentevoordeel op (de RVO berekent dit op ca. 3%). De Vamil vraagt u altijd tegelijk aan met de MIA.

Ook aftrek voor energiezuinige investeringen

Ook investeren in energiezuinige bedrijfsmiddelen wordt door de overheid gestimuleerd, via de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Lees hier meer over deze regeling.

Plus Projects heeft 15 jaar ervaring met subsidieadvies en projectplanning op nationaal en internationaal niveau. Wij leveren maximaal subsidieadvies voor duurzame en innovatieve projecten van onze klanten zoals SKF, de Goede Doelen Loterijen en ASICS. Wilt u meer weten over de mogelijkheden milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen binnen de MIA/Vamil voor uw project? Neem dan contact op met Vincent Esposto via +31 (0)6 3410 1096 of esposto@plusprojects.nl