Innovatie en circulariteit | PENN COLOR

Wanneer een ondernemer gebruik maakt van de WBSO-subsidie is er meer mogelijk, zo ook voor Penn Color. Duurzame producten en circulariteit worden steeds belangrijker, zeker binnen (plastic)afvalstromen. Innovatie is nodig om recycle problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat grondstoffen hergebruikt kunnen worden. Om innovatie mogelijk te maken bestaat de WBSO regeling, een eenvoudige wijze om belastingvoordeel te ontvangen op R&D uren. 

In de praktijk

Penn Color ontwikkelde met gebruik van de WBSO-subsidie nieuwe PET-flessen, genaamd Pennaholt. Waar in traditionele PET-melkflessen een relatief hoog gehalte titanium dioxide (12%) bevatten, heeft Penn Color een masterbatch PET-flessen ontwikkeld waarin geen titanium dioxide (0%) meer nodig is binnen het vervaardigen van het product. 

Het innovatieve principe is grensverleggend. Penn Color heeft onderzoek gedaan naar de chemische samenstelling, ketenlengte en de brekingsindex van verschillende polymeren. Door te combineren en modificeren is uiteindelijk een synergetisch effect gecreëerd. 

  1. ten eerste: het lichtverstrooiingseffect van inerte deeltjes in de polymerensamenstelling en;
  2. ten tweede: het micro-gestructureerde melkflesmuur bedoeld.

Waardoor er toch een een witte, ondoorzichtige kleur ontstaat. Dit allemaal zonder titanium dioxide te gebruiken en rekening te houden met recyclebaarheid.

Meer informatie over Penn Color? Die vindt u op https://www.penncolor.com/

 

Neem contact op met onze specialisten! Uiteraard kun je altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl. Je kunt ook contact met ons opnemen via 070-3012420.

Neem contact op