GKB | Meest duurzame industriepand

GKB-group had als doelstelling om het meest duurzame bedrijfspand van Nederland neer te zetten. We hebben ze kunnen helpen met het realiseren hiervan door het onderbrengen van een deel van de bouwinvestering binnen de Energieinvesteringsaftrek, Milieu Investeringsaftrek en Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie. 

Het resultaat

GKB heeft in een prachtige samenwerking met een groot aantal professionals het meest duurzame industriepand van Nederland gerealiseerd. Het pand dient voor haar divisie Staalwerk en Machines. Dus, wat houdt dat in? 

  • Ten eerste, een pand dat voldoet aan BREEAM Outstanding certificering
  • Het pand is energieneutraal
  • Water wordt optimaal hergebruikt
  • En verder heeft het pand een zo min mogelijk negatieve impact op het milieu

De grootste uitdaging binnen deze business case was het afstemmen van de subsidie op de strenge BREEAM-eisen en de technische haalbaarheid, zonder subsidiedoelstellingen uit het oog te verliezen. Precies hier kunnen wij als Plus Projects het verschil maken. Het eindresultaat? GKB heeft als eerste het ontwerpcertificaat Breeam Outstanding voor bedrijfspanden behaald! Tevens volgens de nieuwste Breeam normering (2014).

 

Neem contact op met onze specialisten! Uiteraard kun je altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl. Je kunt ook contact met ons opnemen via 070-3012420.

Neem contact op

image_Plus Projects_Cases_GKB