GKB | Meest duurzame industriepand

Bouwbedrijf GKB gelooft in duurzaam bouwen en heeft dat kracht bijgezet door het meest duurzame pand van Nederland neer te zetten.

GKB heeft in een prachtige samenwerking met een groot aantal professionals het meest duurzame industriepand van Nederland gerealiseerd voor haar divisie Staalwerk en Machines. Een pand dat voldoet aan BREEAM Outstanding certificering, energieneutraal is, optimaal water hergebruikt en een zo min mogelijk negatieve impact op het milieu heeft.

Belangrijke uitdaging van de business case was het afstemmen van de subsidie op de strenge BREEAM-eisen en de technische haalbaarheid.

Er is hard gewerkt aan het behalen van de hoogste BREEAM-score en de strenge eisen die daarbij horen, zonder de subsidiedoelstellingen uit het oog te verliezen.

Het blinkende resultaat: GKB heeft als eerste het ontwerpcertificaat Breeam Outstanding voor bedrijfspanden behaald volgens de nieuwste Breeam normering (2014).

Plus Projects heeft in dit project in belangrijke mate kunnen bijdragen door de bouwinvestering onder te brengen bij Energie Investeringsaftrek (EIA), Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de SDE subsidie.

Bekijk voor meer informatie over dit BREEAM Outstanding gecertificeerd GKB-pand: www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=K7p-zRYEa30 of  lees meer over het pand en de samenwerking om de bouw te realiseren op www.gkbgroep.nl/#duurzaam

image_Plus Projects_Cases_GKB