GKB | Meest duurzame industriepand

Bouwbedrijf GKB-group gelooft in duurzaam bouwen! Dit hebben zij kracht bijgezet door het meest duurzame pand van Nederland neer te zetten.

GKB heeft in een prachtige samenwerking met een groot aantal professionals het meest duurzame industriepand van Nederland gerealiseerd! Het pand dient voor haar divisie Staalwerk en Machines. Het resultaat is

  • ten eerste, een pand dat voldoet aan BREEAM Outstanding certificering;
  • ook energieneutraal is;
  • bovendien optimaal water hergebruikt;
  • en tot slot een zo min mogelijk negatieve impact op het milieu heeft.

De grootste uitdaging voor GKB-Group

Belangrijke uitdaging van de business case was het afstemmen van de subsidie op de strenge BREEAM-eisen en de technische haalbaarheid. Er is hard gewerkt aan het behalen van de hoogste BREEAM-score en de strenge eisen die daarbij horen. Dit zonder de subsidiedoelstellingen uit het oog te verliezen. Het blinkende resultaat: GKB heeft als eerste het ontwerpcertificaat Breeam Outstanding voor bedrijfspanden behaald! Tevens volgens de nieuwste Breeam normering (2014).

Subsidies voor dit project

Plus Projects heeft in dit project in belangrijke mate kunnen bijdragen door de bouwinvestering onder te brengen bij zowel de Energie Investeringsaftrek (EIA),  als de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de SDE subsidie.

Interessant om te lezen:
Nieuwsgierig naar de subsidiemogelijkheden voor uw project? Wij helpen u graag!

Neem contact op!

image_Plus Projects_Cases_GKB