Energie-Investeringsaftrek (EIA) subsidieregeling

Doet u een investering in energiebesparende bedrijfsmiddelen? Dan helpen wij u graag om daarvoor subsidie te krijgen via de Energie-Investeringsaftrek (EIA)!

Extra aftrek voor duurzame ondernemers

LED-verlichting, de aanschaf van zonnepanelen, HR-glas, of een energielabelsprong die u realiseert met uw bedrijfspand. Zo maar een paar voorbeelden uit de praktijk van investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen die subsidiabel zijn via de EIA. De EIA is bedoeld om energiebesparing door ondernemers te stimuleren. In 2020 kunt u 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, boven op de gebruikelijke afschrijving. Hiermee levert de EIA een netto voordeel op van ongeveer 11%.

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Meld u aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden

 

Een paar belangrijke spelregels:
  •     U moet de investering binnen 3 maanden na opdracht melden.
  •     Alleen ondernemers kunnen aanvragen. U betaalt inkomsten- of vennootschapsbelasting.
  •     Het bedrijfsmiddel moet staan op de jaarlijks gepubliceerde Energielijst. U kunt ook aftrek krijgen voor maatwerkinvesteringen die een forse energiebesparing opleveren. Deze staan niet op de Energielijst, maar moeten wel aan de besparingsnorm voldoen.

Het meldingsbedrag voor aangegane verplichtingen en gemaakte voortbrengingskosten bedraagt per melding samen ten minste € 2.500. Bovendien is het maximale meldingsbedrag per kalenderjaar per bedrijf maximaal € 124 miljoen.

Ook aftrek voor milieuvriendelijke investeringen

Ook investeren in milieuvriendelijke en duurzame bedrijfsmiddelen wordt door de overheid gestimuleerd, via de Milieu-Investeringsaftrek (MIA).

Meer weten over EIA?

Plus Projects heeft 15 jaar ervaring met subsidieadvies en projectplanning op nationaal en internationaal niveau. Wij leveren maximaal subsidieadvies voor duurzame en innovatieve projecten van onze klanten zoals SKF, de Goede Doelen Loterijen en ASICS. Wilt u meer weten over de mogelijkheden energiebesparende bedrijfsmiddelen binnen de EIA voor uw project? Neem dan contact op met Vincent Esposto via +31 (0)6 3410 1096 of esposto@plusprojects.nl

 

 

De subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) ondersteunt integrale oplossingen die bijdragen aan de…

De OPZuid subsidieregeling is voor mkb-ondernemers uit Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland) om de ontwikkeling…

Wilt u investeren in het verbeteren van het energielabel van een bestaand bedrijfsgebouw? Dan biedt…

Het doel van de Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM) is het leveren…

MKB Idee is een regeling waarmee de overheid mkb’ers wilt stimuleren meer te investeren in…