Energie-Investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers

De Energie-investeringsaftrek (EIA)stimuleert Nederlandse bedrijven te investeren in energiezuinige en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen die nog niet standaard zijn in de markt.

Extra aftrek voor duurzame ondernemers

Isolatie, zonnepanelen, HR-glas, warmtepompen of een energielabelsprong van uw bedrijfspand zijn praktijkvoorbeelden van investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen die subsidiabel zijn via de EIA-subsidie.

Wie kan de EIA aanvragen?

De EIA is geschikt voor alle soorten bedrijven/ondernemers. De EIA kan het hele jaar worden aangevraagd. De enige restrictie is wél dat je niet langer dan 3 maanden geleden de opdrachtbevestiging voor het betreffende bedrijfsmiddel hebt ondertekend.

De EIA is één van de meest aangevraagde regelingen van onze klanten. Je kunt namelijk niet alleen een percentage van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, maar de investeringen zorgen ook nog eens voor een lagere energienota!

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor de EIA:

  • De investering moet binnen drie maanden na opdracht gemeld worden.
  • Alle ondernemers kunnen de EIA-subsidie aanvragen. Daarnaast betaal je inkomsten- of vennootschapsbelasting.
  • Het bedrijfsmiddel moet staan op de jaarlijks gepubliceerde Energielijst. Je kunt ook aftrek krijgen voor maatwerkinvesteringen die een forse energiebesparing opleveren. Deze staan niet op de Energielijst, maar moeten via een generieke regel worden aangevraagd. Wel moeten deze investeringen aan de gestelde besparingsnorm voldoen.
  • Het meldingsbedrag voor de aangegane verplichtingen en gemaakte voortbrengingskosten bedraagt per melding samen ten minste € 2.500.

Ook aftrek voor milieuvriendelijke investeringen

Ook investeren in milieuvriendelijke en duurzame bedrijfsmiddelen wordt door de overheid gestimuleerd, via de Milieu-Investeringsaftrek (MIA).

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Energie-investeringsaftrek? Neem dan contact met ons op via info@plusprojects.nl.

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden