Q42 | Haarscherpe innovatie

De Tuin der Lusten als digitale belevenis; haarscherpe innovatie beelden waar je vloeiend en makkelijk doorheen navigeert.

Begin 2016 kreeg Q42 de opdracht om het meesterwerk De Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch digitaal en interactief toegankelijk te maken voor het publiek.

Er was op dat moment geen geschikte software-oplossing voor de één-op-één weergave van haarscherpe beelden op het internet. Deze moesten steeds worden verkleind tot een handzaam formaat. Daarmee vervaagt echter – letterlijk – het beeld en dus de kracht van het kunstwerk.

Q42 ontwikkelde met Micrio een oplossing om dat te voorkomen. Met Micrio is het mogelijk om online vloeiend door een haarscherpe weergave van het schilderij van Bosch te navigeren. Gewoon vanaf de eigen computer thuis. Ongekend!

Inmiddels wordt Micrio veelvuldig toegepast in projecten voor gerenommeerde partijen zoals de European Space Agency, het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum die het gebruiken als hun storytelling platform. Door middel van klikbare markers en tours in het beeld kan men aan de hand van haarscherpe details het verhaal dat bij het beeld hoort veel effectiever vertellen. Plus Projects adviseerde Q42 de ontwikkeling van Micrio te realiseren door gebruik te maken van de WBSO-subsidie en schreef met succes de projectaanvraag.

 

Wilt u ook eens online dwalen door de Tuin der Lusten? Bezoek https://tuinderlusten-jheronimusbosch.ntr.nl/

Wilt u meer informatie over Micrio, bezoek dan www.micr.io.

 

 

Neem contact op met onze specialisten! Uiteraard kun je altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl. Je kunt ook contact met ons opnemen via 070-3012420.

Neem contact op

image_Plus Projects_Cases_Micrio