Vieze olie snel in beeld | Nortek

Olie op zee doodt het zeeleven en zorgt voor vieze stranden. In dit artikel vertellen wij over onze samenwerking met Nortek. Nortek helpt om de gevolgen van deze vervuiling te beperken door de olie snel en automatisch te detecteren met behulp van een radar.

Terug in de tijd

Iedereen kan zich nog de BP olieramp herinneren in de Golf van Mexico. Een oliedetectiesysteem is van cruciaal belang om grote natuurrampen te kunnen voorkomen. Een dergelijk systeem stelt men in staat om lekkages vroegtijdig op te sporen. Het SeaDarQ Automatisch Olie Detectiesysteem van Nortek B.V. maakt dit mogelijk.

Detecteren van vieze olie

Nortek B.V. ontwikkelde het SeaDarQ Automatisch Olie Detectiesysteem om de gevolgen van olievervuiling te beperken door de olie snel en volledig automatisch te detecteren met behulp van slimme radartechnologie. Dit radarsysteem wordt nu met succes gebruikt door bijvoorbeeld olietankers, boorplatformen, maar ook in havens en door wetenschappers. Bij detectie van gelekte olie alarmeert het systeem direct de gebruiker. De technische uitdagingen liggen vooral in het dynamisch voorbewerken van de radar beelden om het contrast te verbeteren; de statistische methode om verdachte vlekken op het wateroppervlak te onderscheiden van het zeewater en de ‘tracking’ technieken om een verdachte vlek in de tijd te volgen en te beslissen of het een olievlek is of een ander fenomeen.

Nortek B.V. en Plus Projects werken al lange tijd samen, waarbij er in de loop van de jaren met succes verschillende WBSO subsidie zijn aangevraagd. Daarnaast adviseerde Plus Projects onder meer over de DHI-regeling en de MIT regeling.

Klik hier voor meer informatie over het SeaDarQ Automatisch Olie Detectiesysteem.

Ook wbso aanvragen?

Wij kunnen je helpen met het schrijven van een wbso-aanvraag. Bel +31 (0)6 48520525 of stuur een e-mail naar Janneke Pruijsen. Zij helpt je graag verder.

Heb jij een andere vraag betreft subsidies? Neem vooral contact op met onze specialisten! Uiteraard kun je altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden