Labchain | Lab zonder rompslomp

Blockchaintechnologie is ook in de medische wereld van grote waarde. Dat bewijst DDQ met de ontwikkeling van Labchain, de eerste echte open source medische blockchain-oplossing in Nederland.

Momenteel werken ziekenhuislabs bij bloedanalyses met documenten die op verschillende plekken in het proces overgetypt moeten worden. Vervolgens worden de resultaten per post van laboratorium naar laboratorium verstuurd. Dit is een foutgevoelig proces.

Labchain: innovatie

DDQ bedacht samen met het UMC Maastricht ‘Labchain’, een plug & play kastje dat de papieren rompslomp overbodig maakt. Bovendien is het op ieder gangbaar laboratorium-informatie-systeem aan te sluiten. Met Labchain worden lab-uitslagen met behulp van blockchaintechnologie veilig tussen laboratoria getransporteerd.

Efficiënte processen

Het ontwikkelen en testen van Labchain is een eerste stevige stap in het efficiënter inrichten van processen in ziekenhuisomgevingen, waar geavanceerde technologieën als blockchain nog in de kinderschoenen staan, maar van grote waarde kunnen zijn.

Subsidies

Plus Projects heeft voor dit project met succes financiering aangevraagd bij het SIDN Fonds dat Grens­verleggende projecten op het snijvlak van technologie en samenleving ondersteunt.

 

Neem contact op met onze specialisten! Uiteraard kun je altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl. Je kunt ook contact met ons opnemen via 070-3012420.

Neem contact op

image_Plus Projects_Cases_Labchain