Duurzaam interieur & energiezuinige grootkeukenapparatuur | ASICS Europe

ASICS duurzaam interieur en energiezuinige grootkeukenapparatuur

ASICS

In 2019 is het nieuwe, supermooie EMEA hoofdkantoor van het Japanse sport- en lifestylemerk ASICS in gebruik genomen. Het gaat om een zeer duurzaam pand van 11.000 m2 met hoge standaarden binnen LEED (Gold) en WELL certificering. Wij hebben Asics mogen helpen met het bereiken van deze hoge standaarden door het inzetten van subsidies binnen duurzaam interieur en energiezuinige grootkeukenapparatuur.

Voor medewerkers is het een zeer lichte en dynamische werkplek door de volledig glazen gevel en de multifunctionele opzet van het ASICS World atrium, dat tegelijkertijd dient als podium, ontmoetingsruimte en ontwerpcentrum. Het nieuwe EMEA hoofdkantoor is ontworpen met de ASICS filosofie ‘Sound Mind in a Sound Body’ in gedachte, en met oog op de fysieke en mentale gezondheid van de werknemers. ASICS zou geen sportmerk zijn als er ook niet een Power Health Bar, een ASICS-fitnessruimte en een ASICS-winkel aanwezig zou zijn.

De rol van Plus

We onderzochten de (fiscale) subsidies voor het fit-out pakket. ASICS koos voor een duurzaam interieur en energiebesparende grootkeukenapparatuur. De vaatwassers zijn energiezuinig door de mogelijkheid tot warmteterugwinning. Ook is er in de grootkeuken gekozen voor inductieplaten als alternatief voor gas en elektrisch koken. Dit komt beiden in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). De Milieu-investeringsaftrek (MIA) is aangevraagd voor delen van het interieur. Het Interface tapijt komt in aanmerking, omdat dit meer dan 60% gerecycled content bevat. De delen van het hout in interieurwerken, zoals tafels en kasten betreft FSC/PEFC hout met herleidbare herkomst (Chain of Custody-certificering) kwalificeert ook voor MIA.

Het gebouw heeft een LEED certificering ontvangen, waarvoor de ontwikkelaar zelf de subsidiemogelijkheden heeft onderzocht. Hier kan onder bepaalde voorwaarden ook fiscale stimulering voor worden ontvangen vanuit de MIA.

 

Neem contact op met onze specialisten! Uiteraard kun je altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl. Je kunt ook contact met ons opnemen via 070-3012420.

Neem contact op