Q42 – Primephonic | Streamingdienst voor klassieke muziek

Logo_Q42

De start-up Primephonic heeft als ultieme doelstelling om klassieke muziek van de ondergang te redden. In 2018 klopten zij bij Q42 aan. Q42 nam de uitdaging aan om de “Spotify voor klassieke muziek” te bouwen. Met betere zoekresultaten, hogere geluidskwaliteit, meer achtergrondinformatie én unieke metadata. Voor een groot deel van de ontwikkeling van deze unieke software hielp Plus Projects de WBSO subsidie aan te vragen. 

WBSO ICT Subsidie

Voor een WBSO ICT subsidie is het belangrijk om een compacte, technisch inhoudelijke aanvraag te schrijven. Deze moet op voorhand voldoende ruimte bieden voor wijzigingen in dynamische SCRUM/Agile planningen. Door kernachtig hoofdprobleemgebieden te beschrijven waarvoor de innovatieve oplossingen bedacht moesten worden zijn de aanvragen allemaal goedgekeurd.

De ontwikkeling

Met een doordacht datamodel startte Q42 de ontwikkeling. Bekende streamingservices als Spotify, primair gericht op popmuziek, schieten namelijk tekort in het zoeken en browsen van klassieke werken. Waar popmuziek hooguit drie parameters gebruikt (album, song, artiest), zijn dat er in klassieke muziek veel meer (componist, werk, dirigent, orkest, solist, koor, et cetera). Door dit datamodel als uitgangspunt te nemen kunnen gebruikers van de app gerichter zoeken.

Bijzonder aan het concept is bovendien de keuze om de API op een specifieke manier in te zetten. Waar die normaal gesproken alleen data levert en niets doet met de layout van de app, functioneert de API van Primephonic op een andere manier. De app en webplayer bevatten de puzzelstukjes (UI-elementen) en de API bepaalt welke UI-elementen gebruikt worden. Op die manier zijn iOS, Android en web qua UI direct aanpasbaar vanuit de API.

 

Neem contact op met onze specialisten! Uiteraard kun je altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl. Je kunt ook contact met ons opnemen via 070-3012420.

Neem contact op