Q42 – Primephonic | Streamingdienst voor klassieke muziek

Logo_Q42
Klassieke muziek van de ondergang redden. Met die ultieme doelstelling klopte de Nederlandse startup Primephonic in 2018 bij Q42 aan. De eerdere mobiele app van de streamingdienst voor klassieke muziek had vanwege een gebrekkige user experience gefaald om gebruikers te enthousiasmeren. Daarom aan Q42 de uitdaging om de “Spotify voor klassieke muziek” te bouwen. Maar dan met betere zoekresultaten, hogere geluidskwaliteit, meer achtergrondinformatie én unieke metadata.

Met een doordacht datamodel startte Q42 de ontwikkeling. Bekende streamingservices als Spotify, primair gericht op popmuziek, schieten namelijk tekort in het zoeken en browsen van klassieke werken. Waar popmuziek hooguit drie parameters gebruikt (album, song, artiest), zijn dat er in klassieke muziek veel meer (componist, werk, dirigent, orkest, solist, koor, et cetera). Door dit datamodel als uitgangspunt te nemen kunnen gebruikers van de app gerichter zoeken.

Bijzonder aan het concept is bovendien de keuze om de API op een specifieke manier in te zetten. Waar die normaal gesproken alleen data levert en niets doet met de layout van de app, functioneert de API van Primephonic op een andere manier. De app en webplayer bevatten de puzzelstukjes (UI-elementen) en de API bepaalt welke UI-elementen gebruikt worden. Op die manier zijn iOS, Android en web qua UI direct aanpasbaar vanuit de API.

Voor de ontwikkeling van een groot deel van de innovatieve software, hielp Plus Projects bij het schrijven van de WBSO aanvragen. Bij een WBSO ICT aanvraag is het belangrijk om een compacte, technisch inhoudelijke aanvraag te schrijven. Deze moet op voorhand voldoende ruimte bieden voor wijzigingen in dynamische SCRUM/Agile planningen. Door kernachtig hoofdprobleemgebieden te beschrijven, waarvoor de innovatieve oplossingen bedacht moesten worden, boden we Q42 en de streamingdienst voor klassieke muziek deze ruimte en zijn de aanvragen uiteindelijk allemaal goedgekeurd.

Voor meer informatie over Primephonic, bezoek: https://play.primephonic.com/
Nieuwsgierig naar de subsidiemogelijkheden voor uw project? Wij helpen u graag!

Neem contact op met ons