Terugblikken op mijn eerste jaar bij Plus Projects

Daar zit ik dan, 1 jaar en ongeveer 4 weken later. Toen ik een jaar geleden mijn blog schreef over “mijn eerste maand bij Plus Projects” en mijzelf daarin voorstelde, had ik natuurlijk niet kunnen bedenken wat ik allemaal zou gaan doen/leren in één jaar tijd. Terugblikken leek me daarom ook leuk om te doen en jullie mee te nemen in mijn afgelopen jaar.

Kennis opdoen

Na mijn eerste maand begon in oktober een drukkere periode waarin we alle WBSO klanten bezochten. Ik kon gelijk mee naar mijn klanten en schrijven aan WBSO aanvragen. Daarin werd ik begeleid door verschillende collega’s. Hierdoor krijg je te maken met verschillende blikken op hetzelfde proces. Persoonlijk vond ik dat erg fijn, omdat je daarmee ook duidelijk het gevoel krijgt dat je het proces je eigen mag maken. Je wordt niet in een strak keurslijf gezet. Die ruimte biedt mogelijkheden, maar zorgt er ook voor dat je zelf je verantwoordelijkheid moet nemen als je dingen niet begrijpt.

Na mijn eerste kennismaking met de WBSO ging ik ook met mijn collega’s kijken naar de EIA en de MIA subsidie. Deze hebben een heel ander proces en dat was in het begin wel een beetje zoeken. Waar plaats je al die informatie als de uitgangspunten nog niet helemaal duidelijk in je hoofd zitten? De uitspraak “al doende word je wijzer” was hierbij denk ik wel van toepassing.

In december had ik (3,5 maand na mijn start bij Plus Projects) mijn beoordelingsgesprek. Ik denk niet dat ik ooit zoveel pluimen in één gesprek heb gekregen. Super positief was iedereen! Ik kon alleen maar denken: “Maar er moet toch wel íets beter?!” We spraken af dat ik het eerste half jaar erna me vooral zou focussen op het opdoen van veel kennis, zodat ik halverwege het jaar kon doorgroeien van junior consultant naar consultant. En dat lukte!

Maar uitgeleerd ben je nooit. Daarom pakte ik in het afgelopen half jaar ook voor het eerst een MIT project op. Heel tof vond ik dat! In deze aanvraag komt echt alles samen van mijn studies Industrieel Product Ontwerpen/Strategic Product Design en Nima B. Natuurlijk helpt het ook als je collega’s je het gevoel geven dat je het kan en je ondersteunen waar nodig. Want al die nieuwe informatie kan soms ook echt wel “overwhelming” zijn.

Indruk na één jaar

Nu, één jaar later kan ik de volgende indrukken met jullie delen.

  • Het team van Plus Projects is super divers, gedreven en betrokken, persoonlijk word ik hier heel erg blij van.
  • Het werken in een klein team heeft zeker zijn voor- en nadelen. Je kunt niet om conflicten heen en we hebben met z’n allen wel geleerd dat we deze nóg meer moeten bespreken en niet uit de weg moeten gaan.
  • Naast hard werken is er tijd voor ontspanning, een borrel, een rondje langs het strand, een teamuitje, etc.
  • Iedereen in het team ontwikkeld zich, zowel op persoonlijk als inhoudelijk niveau. Samen laten we Plus Projects groeien en geven we richting aan het bedrijf. Jezelf evalueren, feedback geven en ontvangen, trainingen volgen, fouten maken, successen vieren, uitzoeken waar je grenzen liggen, je neus stoten en samen je schouders er onder zetten hoort daar allemaal bij.
  • Ik werk voor heel veel verschillende en uiteenlopende klanten en leer van allemaal andere dingen, mijn nieuwsgierigheid kan ik hier zeker in kwijt!
  • Zowel innovatie- als duurzaamheidsprojecten, als combinaties van de twee komen voorbij. Je draagt hierin bij door het subsidie proces soepel te laten verlopen en hiermee onder andere financieel bij te dragen zodat de projecten meer impact kunnen maken.
  • Ik krijg echt energie van enthousiaste klanten die vol trots hun nieuwe innovaties met mij delen. Wanneer ik door een goed gesprek met ze te voeren, dit te vertalen in een concrete subsidieaanvraag en dan een positieve reactie ontvang, maakt me dat blij.

En hoe nu verder?

Na één jaar kan ik zeggen dat ik ontzettend gegroeid ben, voel ik me echt onderdeel van dit team en kijk ik uit naar wat de komende tijd gaat brengen. Samen met dit team gaan we met een positieve spirit nieuwe ideeën oppakken, mensen maximaal helpen met een kritische blik (ook als het antwoord soms nee is) en wie weet waar we dan over een jaar weer staan!

Mocht je nou in de tussentijd niet kunnen wachten? Willen weten wat wij doen, hoe we elkaar kunnen helpen, samen groeien? Mij of mijn collega’s uitdagende projecten aan de schenen willen leggen? Of gewoon iets tegen ons aanhouden om de mogelijkheden te onderzoeken? Neem dan gerust eens contact op of volg ons op Linkedin! Mij kun je bereiken via 06-24 33 49 74 of janssen@plusprojects.nl, ons kantoor bereik je via 070-301 24 20.