MDIEU: Duurzame inzetbaarheid voor bedrijven

De MDIEU is bedoeld voor het bevorderen van duurzame inzetbaarheid binnen bedrijven en stichtingen. Het subsidieprogramma bestaat uit twee onderdelen: duurzame inzetbaarheid (DI) en de regeling vervroegd uittreden (RVU). Organisaties die gebruik willen maken van de RVU-subsidie moeten ook investeren in duurzame inzetbaarheid. Maatwerk is het sleutelwoord voor deze subsidie. Organisaties bepalen zelf de knelpunten, hiervoor is het nodig om een bedrijfsanalyse te maken waar een activiteitenplan uit volgt. 

 

Bedrijven kiezen vervolgens een thema uit een van de volgende opties: 

  • bevordering van gezond, veilig en vitaal werken; 
  • stimulering van goed werkgeverschap en opdrachtgeverschap; 
  • ondersteuning van een leven lang ontwikkelen en arbeidsmobiliteit; 
  • bevordering van bewustwording en eigen regie in loopbanen; 
  • of het treffen van maatwerkafspraken rondom eerder uittreden (RVU’s). 

Budget: MDIEU

Het budget voor de subsidie is €7,5 miljoen voor aanvragen tot €300.000, en €75 miljoen voor aanvragen van €300.000 of meer. Het minimale subsidiebedrag is €75.000. De subsidie bestaat uit 50% voor duurzame inzetbaarheid, 25% voor vervroegde uittreding en €5.000 voor de bedrijfsanalyse.

Deadline & procedure

Het aanvraagtijdvak voor 2023 loopt van 1 september tot en met 30 november 2023. De deadline voor het aanvraagtijdvak van 2024 wordt in het najaar van 2023 bekendgemaakt. Aanvragen worden op volgorde van ontvangst beoordeeld. De beoordelingsprocedure omvat een voorwaardencheck en een inhoudelijke beoordeling.

Benieuwd of we u verder kunnen helpen? Neem contact op met onze specialisten! Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl.

 

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden