DUMAVA: Duurzaam maatschappelijk vastgoed

De stimuleringsregeling DUMAVA is gericht op eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed, zoals scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen en rijksmonumenten.Binnen de DUMAVA kunnen organisaties losse verduurzamingsmaatregelen laten uitvoeren of een integraal verduurzamingsproject realiseren. 

  • Losse maatregelen staan op de DUMAVA lijst; deze bevat o.a. HR-glas, dakisolatie, warmtepompen en PV panelen. 
  • Een integraal verduurzamingsproject is subsidiabel, mits het voldoet aan bepaalde certificeringen. 

Budget DUMAVA

Voor het jaar 2023 is er een budget van €133 miljoen beschikbaar voor aanvragen van €500.000 en meer, en een budget van €57 miljoen voor aanvragen onder de €500.000. De subsidie bedraagt 30% van de projectkosten. De minimale subsidiekosten zijn €5.000 voor losse maatregelen en €25.000 voor een integraal project. Het maximale subsidiebedrag is €2,5 miljoen. 

Deadline & procedure

De aanvraagronde voor DUMAVA opent op 18 september 2023 om 09:00 uur. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld, dus het is van belang om zo snel mogelijk een aanvraag in te dienen. De subsidiabele verduurzamingsactiviteiten mogen pas starten nadat de subsidieaanvraag is ingediend. 

Benieuwd of we u verder kunnen helpen? Neem contact op met onze specialisten! Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl.

 

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden