In gesprek met Marjolein Nijhuis

Marjolein Nijhuis is een van de oprichters van Plus Projects, dat inmiddels 18 jaar bestaat. We vragen haar naar haar ambitie, visie en missie.

Haar ambitie
Ik word als ondernemer blij van mensen helpen om plannen te vertalen naar duurzame projecten. Het mooiste vind ik de common ground vinden tussen circulaire en bedrijfsbelangen; hoe kunnen een gezond bedrijfsresultaat en iets goeds doen voor de planeet samengaan? Dat is voor mij de weg om verder met elkaar in te slaan. De tijd dat een bedrijf alleen bestond voor winstmaximalisatie is definitief voorbij, ik denk dat velen het daarmee eens zijn. Dat betekent dat je bij het maken van businessplannen ook altijd de belangen voor mens en maatschappij moet afwegen. Dit doen we met Plus Projects ook en deze visie zullen we dit jaar dan ook gaan vastleggen in onze statuten als onderdeel van de B corp certificering waar we mee bezig zijn.

Voor Plus is het de missie om klimaatopgaves, zoals de circulaire transitie, te versnellen en bij te dragen aan een meer duurzame toekomst. Om bedrijven te helpen op het gebied van projectmanagement en subsidiewerving zodat ook zij het verschil kunnen maken. Wij doen dat door ons te richten op subsidies met een focus op duurzaamheid, circulariteit, innovaties en sociale impact.

The time is now!
Voor ons en heel veel andere bedrijven is het duidelijk: je kan als bedrijf niet oneindig blijven groeien, zonder daarbij ook meer circulair en duurzaam te worden. Duurzaamheid is de nieuwe norm. Het gaat om groei op een manier die de planeet respecteert en de toekomst veiligstelt.
Ook circulariteit is niet langer een optie, maar een noodzaak. Wij zien het bij Plus als onze taak om bedrijven te begeleiden bij het definiëren van hun circulaire doelen en deze om te zetten naar concrete plannen. The time is now!

Hoe?
Dit doen we door innovaties en duurzaamheidsprojecten te versterken door maximaal subsidieadvies te leveren. Onze meerwaarde als adviesbureau zit in het kunnen vertalen van klantambities naar tastbare plannen en acties.

Plus is zijn expert op het gebied van regionale, nationale en Europese subsidies en zien onszelf als een bruggenbouwer tussen de ambitieuze ideeën en financiële mogelijkheden.
Met 18 jaar ervaring weten wij dat verandering onvermijdelijk is en dat flexibiliteit de sleutel is tot succes!

Toekomst
Van adviesbureau naar impactbureau, dat is wat ik voor ogen heb.
Ik wil startups en bedrijven inspireren, activeren en motiveren om aan de slag te gaan met de verschillende innovaties op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en software/it.
Mijn missie is duidelijk: bijdragen aan een betere toekomst, stap voor stap, project voor project.

Advies
In een tijd van onzekerheid en continue veranderingen zijn flexibiliteit en het vermogen om aan te kunnen passen essentieel. Er is meer mogelijk dan je denkt! Neem contact op om je te laten informeren, adviseren en inspireren. Ik en mijn collega’s denken graag met je mee.