De eerste maand van Loek en Ewout bij Plus

In dit artikel zetten we onze nieuwste consultants Loek en Ewout in het zonnetje. Zij zijn iets meer dan twee maanden geleden begonnen bij Plus en wij hebben gevraagd hoe ze de eerste tijd hebben beleefd. 

 

Hoe kijken jullie terug op de eerste twee maanden?

De stijle leercurve staat voor beide consultants op een. Voor Loek was het subsidielandschap nog vrij onbekend, maar nu na 2 maanden merkt hij dat hij het toch best snel onder de knie heeft gekregen. Hij begrijpt nu al snel waar het om gaat en dat werkt super motiverend. Het leuke aan de rol als consultant bij Plus is volgens Loek dat “je heel veel leert over de wereld en de rol van bedrijven en overheid in de breedste zin”. De afgelopen twee maanden zijn volgens hem voorbij gevlogen! 

Ewout kende subsidies en wetgeving al een beetje vanwege zijn achtergrond, en geeft juist aan dat het werken in het team van Plus voor hem ontzettend veel energie geeft. Het verraste hem dat alle collega’s bij Plus een andere achtergrond hebben en dat dit dus zo fijn samen werkt. Hij zegt: “In een team zitten met toppers vind ik fantastisch!”. 

Wat was het hoogtepunt?

Hier zijn de consultants het snel over eens… dit waren de onboarding en de round table! Met de onboarding heeft het hele team een dag op het strand doorgebracht, lekker suppen op zee en daarna bitterballen eten en ginger beer drinken. Hoe heerlijk is dat! De round table was super interessant omdat dit ook voor de consultants een moment was om juist nog meer te leren over AI en de digitale transitie. Bovendien was het een mooi moment om de klanten van Plus iets beter te leren kennen in een ontspannen setting. 

Hoe is Plus Projects als werkgever?

“Streng maar toch ook flexibel”, zegt Ewout. Streng omdat er verwacht wordt hier op kantoor te zijn, je best te doen en de lat ligt hoog. Aan de andere kant is Plus ook een flexibele werkgever, iets langer lunchen of even het strand op mag gewoon, als je maar zorgt dat je werk af is. 

Loek geeft aan dat je bij Plus al snel veel verantwoordelijkheden krijgt en je zelf de mogelijkheid hebt om je werk in te richten. Dus inderdaad, aan de ene kant veel vrijheid en regie en aan de andere kant moet je er dus wel voor zorgen dat je je zaakjes op orde hebt. Er is veel mogelijk bij Plus en het is mogelijk om het zo uitdagend te maken als je zelf wilt. Ewout verwoordt het heel mooi: je kunt pakken wat je wilt en je bord vullen met van alles en nog wat, maar je moet je bord wel leegeten. 

Deze manier van werken geeft voor zowel Ewout als Loek een boost aan hun zelfvertrouwen, maar laat hen ook werken aan het bewaken van je eigen grenzen. Dit is een softskill die voor de rest van je carrière belangrijk zal zijn, en deze leer je dus al vanaf het begin bij Plus. 

Waar kijk je het meest naar uit in je rol als consultant?

Voor Loek is dat het creëren van een persoonlijke band met de klant. Hij wil dé persoon zijn die zijn klant opbelt zodra ze vragen hebben over subsidies of nieuwe mogelijkheden willen bespreken. Een goede klantrelatie staat voor hem centraal als hij denkt aan zijn toekomstige rol als consultant. Ewout beaamt dat, maar voegt er graag aan toe: “een band leggen met klanten maar dan ook meer richting acquisitie. Ik zie kansen en dan pak ik ze. Nooit geschoten is altijd mis.” Ewout wil juist de ondernemers helpen die nog niet aan de slag zijn gegaan met subsidies en laten zien wat er mogelijk is wanneer ze dat wel doen en zo een positieve impact maken op de wereld waarin we leven. 

Waarom is werken bij Plus zo leuk?

“Vanwege de werksfeer!”, zegt Loek meteen. Hij waardeert de vrijheid en de fijne, open sfeer die heerst binnen het team. Hierdoor is het mogelijk om van alles te bereiken en het maximale uit jezelf te halen als consultant. Hij merkt op dat hij in de afgelopen twee maanden een snelle groeicurve heeft doorgemaakt en het doel heeft om binnen een jaar een vak volledig onder de knie te hebben. 

Ewout benadrukt dat Marjolein, David Paul en de andere consultants een goede reputatie hebben opgebouwd bij klanten, wat heeft geleid tot een groot vertrouwen tussen de klanten en Plus. Dit maakt de samenwerking tussen team en klant fijn, open en relaxed. Hij vindt het werk bij Plus afwisselend en stimulerend. Er is zoveel te halen als je het zelf maar wilt, en de diversiteit in het werk zorgt voor afwisseling. 

Ewout voegt hier nog aan toe: “En dan is er natuurlijk Joep, de kantoorhond! Soms komt hij even langs en legt hij zijn kop op je schoot tijdens het werk, dan wil hij een aai over de bol en dan is het weer goed. Super toch!”

Benieuwd hoe Ewout of Loek u verder kunnen helpen? Neem contact op met onze specialisten! Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl.

 

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden