Goede voornemens: CO2 Neutraal Bouwen in 2022

Het nieuwe jaar is begonnen! Dat betekent: goede voornemens. Dit jaar komt duurzaamheid weer een stapje hoger op de prioriteitenlijst te staan voor veel organisaties. Daar ook horen duurzame bouwplannen bij. Hier zijn CO2 Neutraal bouwen wordt op veel manieren gestimuleerd door de overheid. Onder andere door het fiscaal aantrekkelijk te maken om te investeren in energiezuinige en milieuvriendelijke technologie en verduurzaming van de gebouwde omgeving. Dit via de Energie en Milieu-investeringsaftrek (EIA en MIA/Vamil). Zo is vanaf dit jaar met name de MIA nóg interessanter geworden! 

MIA nóg interessanter

De overheid verhoogt de steunpercentages binnen de MIA zodat bedrijven een hogere korting kunnen krijgen op de aanschaf van innovatieve milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Hierdoor worden Milieuvriendelijke investeringen aantrekkelijker. Vanaf 1 januari 2022 zijn deze steunpercentages: 27%, 36% en 45%. Op de Milieulijst staat aangegeven welk percentage geldt voor ieder bedrijfsmiddel. Al met al is er meer voordeel te behalen.

CO2 Neutraal bouwen: Trend?

Vanaf 1 januari 2023 is het verplicht voor ieder kantoor om minimaal energielabel C te hebben. Organisaties zijn dus druk bezig om ervoor te zorgen dat aan deze eis voldaan kan worden. Hiernaast zien wij echter dat een CO2 neutraal kantoor voor steeds meer organisaties de voorkeur heeft. Dus, tot slot; is CO2 neutraal bouwen een trend? Wij hopen van wel! Zo gaan we stukje bij beetje richting een energieneutrale toekomst. 

 

Hulp nodig met financiering van duurzame ver/nieuwbouwplannen? Dat kan! Neem contact op met Marjolein Nijhuis

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg bijvoorbeeld onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden