5 vragen aan Luisa

Luisa is afgelopen jaar begonnen als junior consultant bij Plus Projects. In dit artikel beantwoordt ze vijf vragen over haar werk, ambities en zichzelf. Benieuwd? 

1. Hoe zijn de afgelopen maanden bevallen? 

Heel goed! Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd en ben nog steeds aan het leren, vooral inhoudelijke kennis op het gebied van subsidies waar ik veel mee aan de slag ben gegaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de WBSO subsidie. Elke dag leer ik meer over welke potjes er zijn en waar de verschillende potjes voor gebruikt kunnen worden. Maar los van dat, ontdek ik ook hoe het werkleven eigenlijk is. Studeren of fulltime aan het werk zijn is een groot verschil. Bovendien wat betekent het eigenlijk; met klanten en projecten werken? Bijvoorbeeld hoe neem je contact op met een klant of de overheid en wat doe je dan met de informatie die je  verzameld. Hier ben ik enorm zelfstandig in geworden. Ik beheer nu mijn eigen agenda en daarmee ook de uitdagingen die daarbij komen kijken. 

2. Je bent momenteel bezig met het BCorp traject voor Plus Projects. Kun je daar wat meer over vertellen?

Dit jaar, in 2023, willen wij als Plus Projects BCorp worden. Mega tof! Ik ben degene die dit proces begeleid en ik ben nu écht aan de slag gegaan. We zijn gestart met het beantwoorden van een vragenlijst, hierin kan ik al veel zaken beantwoorden maar voor sommige vragen heb ik hulp nodig van de officemanager of het bestuur. We bevinden ons in de eerste fase en dit is het invullen van de B Impact Assessment, documenten verzamelen en statuten aanpassen. Ons doel is om boven de 80 punten te komen. Het is mooi om te zien dat we echt stappen aan het zetten zijn. We gaan het kleur geven!

3. Hoe is het zo gekomen dat je dit als project op je hebt genomen bij Plus? 

Ik was tijdens de sollicitatie nog bezig met mijn master scriptie en die ging over de impact van de BCorp certificering. Ik heb veel gedaan met de theorie toen dus tijdens de sollicitatieprocedure hebben we het hier ook veel over gehad. Toen gaf Marjolein al aan dat BCorp wellicht ook interessant zou zijn voor Plus. Hoe gaaf is het dat ik dan nu ook dit traject mag oppakken binnen de organisatie? Dat laat zien hoe je als consultant bij Plus een eigen draai aan je carrière kan geven. Bovendien denk ik dat BCorp echt goed past bij Plus Projects dus het is een super logische stap om te zetten. Het gaat namelijk allemaal om balancing purpose en profit. Super tof om samen met het bestuur te kijken naar het bedrijf, de werknemers, sociale aspecten en duurzaamheid. 

4. Wat is je ambitie en hoe kun je deze kwijt als consultant bij Plus Projects?

Mijn ambitie is niet echt gelinkt aan carrière maken. Ik ga naar kantoor om iets zinnigs te doen en om samen met mijn collega’s te werken aan een betere toekomst. Impact maken en echt bijdragen staan voor mij centraal. Het leuke aan het werk bij Plus is dat alle projecten waar ik me mee bezig hou, op een of andere manier gelinkt zijn aan innovatie daarmee aan duurzaamheid. Het gaat vaak over proces of product aanpassingen waarin het centraal staat om het op een manier te doen die minder schadelijk is voor het milieu. Het is heel tof om te zien hoe dit in veel verschillende branches wordt toegepast. Zo zijn er ontzettend veel bedrijven die allemaal impact willen maken en die hulp kunnen gebruiken door middel van funding. Werken bij Plus is meer dan alleen subsidie aanvragen. Als consultant leer je zo veel over de meest uiteenlopende dingen. Dat maakt het werk zo leuk!

5. Tot slot; wat doe je zoal in je vrije tijd?

Ik heb enorm brede interesses en vind heel veel dingen leuk. Ik heb een paard en dat is heerlijk, dit helpt me om helemaal tot rust te komen. Verder vind ik alles wat met watersport te maken heeft mega leuk en spreek ik veel met vrienden af in mijn vrije tijd.Gezien mijn familie in Duitsland woont ben ik ook af en toe een weekendje in Duitsland te vinden. Samen met mijn vriend hou ik van een actieve levensstijl. Lekker actief buiten bezig zijn! Om dat allemaal in het weekend te doen in de koude wintermaanden is wel een uitdaging maar gelukkig komt de zomer er bijna aan. Dan kan ik weer gaan windsurfen en kiten en lekker naar het strand! 

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden