De eerste tijd van Ruben bij Plus

Vertel iets over jezelf
Ik ben Ruben Maranus, 24 jaar, kom uit Den Haag. Ik heb een achtergrond in technische bedrijfskunde en urban technologie.
Ik houd van voetbal en van de Formule 1. In 2022 heb ik 4 maanden in LA gewoond en daar meegeholpen aan de opbouw van het festival Coachella, wat in de woestijn van California is. Dat was echt een toffe periode!

Hoe kijk je terug op de eerste periode bij Plus?
Ik kijk terug op een hele leerzame periode, vakinhoudelijk al veel geleerd. Het is voor mij vooral even wennen aan het fulltime werken!
Ik heb leuke mensen leren kennen.  Ik vind het ontzettend leuk om een rondleiding bij een klant te krijgen, je komt op plekken waar je normaal gesproken niet zou komen. Ook kom je erachter dat er vaak meer achter een product zit dan je denkt, die technische innovaties zijn heel leuk en interessant.

Was is je hoogtepunt?
Dat ik met mijn baas ging boksen tijdens het teamuitje!
Maar ik ben ook trots op de subsidie aanvraag die ik zelfstandig heb mogen doen. Die verantwoordelijkheid en vrijheid vind ik echt heel fijn en ervaar ik als een hoogtepunt. Nu nog wachten op de uitkomst, spannend.

Hoe ervaar je Plus als werkgever?
Heel fijn. Als eerste werkgever sluit het helemaal aan op wat ik hoopte; geen micromanagement, veel vertrouwen onderling, ik mag veel doen en uitproberen. Er hangt een hele relaxte sfeer en er is een leercultuur aanwezig.

Waarom is werken bij Plus zo leuk?
Je krijgt vrijheid om je dag in te delen en ik heb fijne collega’s die behulpzaam, zorgzaam en gezellig zijn. We zijn een jong en lerend team. We zitten dicht bij het stand, dus in de middag loop ik graag een blokje om met collega’s, heel fijn!

Waar kijk je het meeste naar uit in je rol?
Ik kijk het meeste uit naar het meer opdoen van kennis en ervaring op het gebied van subsidies. Ik zou graag willen meewerken aan een circulaire ketenproject. Het lijkt me fijn om te werken aan een gezamenlijk doel, met meerdere stakeholders. Ik ben dan graag de verbindende factor.

Hoe zie jij jezelf over een paar jaar?
Als een verbindende projectleider die met name op de energie en circulaire transitie actief is. Ik wil graag organisaties inspireren en motiveren om in beweging te komen.

Wat wil je Plus meegeven?
Een compliment: ik ben goed opgevangen door het team en heb het naar mij zin. De manier van kennisoverdracht verloopt heel soepel, iedereen draagt eraan bij.

Tot slot. Wat is jouw “unknown talent”?
Dat ik een Rubiks kubus kan oplossen.