Energielabelplicht 2023: verduurzamen gaat te langzaam

Ondanks de energielabelplicht die per 1 januari 2023 ingaat, gaat het verduurzamen van kantoorpanden te langzaam. Om exact te zijn; 43% van de kantoren in Nederland heeft nog geen energielabel C. 

Onderzoek Energielabelplicht

Uit een onderzoek van vastgoedadviseur Colliers is gebleken dat één derde van alle kantoren in Nederland géén energielabel heeft. De inschatting is dat ongeveer de helft hiervan, voldoet aan de eisen voor energielabel C of hoger. Dat is mooi! De andere helft daarentegen voldoet nog niet aan de eis. Daar komt bij dat één op de tien kantoren energielabel D of lager heeft. Dat laat zien dat er voor een hele groep nog een verduurzamingsslag in het verschiet ligt. 

Nog geen Energielabel C? 

Er verschillende mogelijkheden van verduurzamen. Bovendien wordt dit op veel manieren gestimuleerd door de overheid. Bijvoorbeeld in de vorm van fiscaal voordeel. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij kunnen u helpen met financiering.

 

Neem contact op met onze specialisten voor een subsidiescan.

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg bijvoorbeeld onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden