Nieuwe kansen

Zonder enige ervaring in subsidie advies én met een baby op komst besloot ik afgelopen mei een gedurfde sollicitatiebrief naar Plus Projects te sturen. Wat er daarna gebeurde overtrof al mijn verwachtingen. Binnen twee weken werd ik als nieuwe collega verwelkomt met taart en begon ik aan mijn avontuur in de nieuwe rol van project assistent duurzaamheid.

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Ik heb Plus Projects leren kennen als een betrokken en innovatieve organisatie die van aanpakken weet. Dat merk je niet alleen in de snelheid waarin je van de een op de andere week collega bent, maar ook in de alledaagse werkhouding en sfeer op kantoor. Plus Projects is een organisatie in verandering: ze innoveert en evolueert. Dit geeft ontzettend veel dynamiek en ruimte om gezamenlijk vorm te geven aan het werk. Dat hoeft dan ook geen twee keer gezegd te worden, want geen schelp blijft onaangeroerd op het strand liggen. Daar plukken ook onze klanten de vruchten van, want deze club van betrokken, kritische en innovatieve consultants heeft een visie, en die visie brengt haar en haar klanten verder dan je nu nog durft te dromen.

Duurzaamheid

In de rol van project assistent duurzaamheid vervul ik een bijzondere taak binnen het team, namelijk het schetsen van de context en het vertalen van duurzaamheid van complex naar helder. Er bestaan namelijk ontzettend veel subsidie- en stimuleringsregelingen die zich richten op duurzaamheid, maar wat is dat nu precies duurzaamheid? Waar de ene regeling zich richt op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en innovaties, richt de ander zich op procesmanagement en integrale samenwerkingsverbanden en weer andere op de daadwerkelijke realisatie en uitvoering van maatregelen. En dan hebben we het nog niet eens over de diversiteit aan thema’s die onder duurzaamheid vallen zoals de energietransitie, duurzaam bouwen, hergebruik en recycling en het toepassen en/of ontwikkelen van efficiëntere processen en technieken enzovoorts.

Duurzaam vastgoed

Met mijn gezinsuitbreiding in het vooruitzicht hebben we voor de afgelopen drie maanden één thema gekozen om me in vast te bijten: duurzaam vastgoed. Hier staan grote uitdagingen op de horizon met een behoorlijke impact op de wereld. Ambitieus als we zijn, willen we uiteraard de positieve impact daarvan maximaliseren. De komende tijd gaan er daarom verschillende blogs verschijnen waarin we de opgedane inzichten, kansen en mogelijkheden neerzetten. Zo gaan onder andere de verduurzaming en transformatie van bestaand vastgoed en de ambitieuze energieprestatie eisen die hier een grote rol in spelen de revue passeren.

Meer weten?

Raak je geïnspireerd, heb je een kritische noot en/of vragen? Wil jij ook werken voor Plus Projects of ben je zo nieuwsgierig dat je niet kunt wachten tot de blogs online staan? Neem vooral contact op met een van mijn collega’s terwijl ik ga genieten van mijn laatste zwangerschapsweken en aanstaande ouderschap.