Fietsend naar het werk!

Wonend in Rotterdam, werkend in Scheveningen: met een kleine 30 km precies een mooie afstand als je een beetje van fietsen houdt. Een gezond en groen alternatief voor het achteraan aansluiten in de file. Voelt toch lekker!

Resultaten

Niet dat ik zo fanatiek fietser (of überhaupt sporter) ben hoor. Ik houd van functioneel bewegen en sporten: bewegend naar iets waar ik toch al heen moet. Dus nu het wat lekkerder weer is probeer ik ook wat vaker vanuit Rotterdam richting kantoor te fietsen in plaats van vanaf station Den Haag HS. Voor het eerst Strava geïnstalleerd, een erg mooie app. Zouden ze zo WBSO op kunnen aanvragen. 28,76 km in 1 uur en 9 minuten met een maximum snelheid van 46,8 km/uur. Eens kijken of dat sneller kan de komende maanden. Hopen dat ik geen lekke band krijg. Ik schrijf subsidieaanvragen voor de meest complexe technische innovaties, maar een bandje wisselen heb ik wel moeite mee 🙂

Elektrisch fietsen vs. écht fietsen

Alhoewel ik het heerlijk vind om alleen in een steady cadans van 30 km/uur langs de weilanden en Delftse Schie door te trappen, fietste ik laatst samen vanuit Scheveningen met mijn collega. Zij bereikte halverwege mijn route, in Delft, haar bestemming. Door het praten ben je toch iets minder aan het zwoegen. Nu had mijn collega dat misschien sowieso iets minder, want zij heeft een elektrische fiets. Zeker met windje tegen vind ik een elektrische fiets niet eerlijk. Paulien Cornelisse schreef daar niet lang geleden nog een leuke korte column over in de Volkskrant, waar ik mij wel in kan vinden.

Vergeet de subsidies niet!

Gezonde en fitte werknemers zitten over het algemeen lekkerder in hun vel op de werkvloer, dus motiveer uw werknemers vooral te fietsen. In ons team komen veel mensen op de fiets en in mijn ervaring begin je toch wat energieker aan je dag. En investeert u als onderneming in bijvoorbeeld een oplaadpunt voor elektrische fietsen of een elektrische bakfiets, vergeet dan ook niet de Milieu-investeringsaftrek aan te vragen. Of ons om hulp te vragen daarbij…

Samen fietsen?

Fietst u ook wel eens vanuit Rotterdam naar Den Haag via Delft? Stuur Wesley een appje om een wedstrijdje te fietsen. Dat mag ook om eens verder te praten over subsidiemogelijkheden.