DUMAVA – Duurzaam maatschappelijk vastgoed

De Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is interessant voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed die hun vastgoed graag willen verduurzamen. Denk hierbij aan de verduurzaming van scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of rijksmonumenten. U kunt subsidie krijgen voor bijvoorbeeld energieadvies, een energielabel en verduurzamingsmaatregelen.

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?
De derde ronde van de DUMAVA gaat 3 juni aanstaande weer open. Er is een budget van €284.5M beschikbaar.

Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Wij zien het DUMAVA budget overvraagd worden, wacht dus niet langer dan 3 juni.

Tot 2030 is het totale budget € 1,9 miljard.
Uw subsidiebijdrage hangt af van of u kiest voor het uitvoeren van (1, 2 of 3) verduurzamingsmaatregelen, óf voor een integraal verduurzamingsproject.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor DUMAVA moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld:

  • U vraagt subsidie aan voordat u start met de verduurzamingsactiviteiten of een contract tekent met een aannemer.  Let op: start u met de maatregelen voordat uw aanvraag is toegekend? Houd dan rekening met het risico dat u geen subsidie krijgt.
  • U voert verduurzamingsmaatregelen uit op basis van een passend verduurzamingsadvies.
  • Heeft u eerder DUMAVA ontvangen voor losse maatregelen aan uw vastgoed? Dan mag u een tweede keer aanvragen: voor andere losse maatregelen, óf een integraal project. Heeft u eerder DUMAVA-subsidie ontvangen voor een integraal traject? Dan kan u geen DUMAVA-subsidie meer ontvangen voor hetzelfde vastgoed.

Advies nodig?
Heeft deze subsidieregeling uw interesse gewekt in het verduurzamen van uw maatschappelijk vastgoed? Ontdek dan de mogelijkheden van DUMAVA. Onze consultants denken graag met u mee!
Neem contact op via 070 301 24 20 of mail info@plusprojects.nl.