Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE)

Let op! De SVVE vervangt de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor VvE’s.

Wilt u energiebesparende of isolerende maatregelen uit laten voeren in uw eigen huis, of als VvE? De SVVE stimuleert woningeigenaren (eigenaren-bewoners en VvEs) in het uitvoeren van energiebesparende maatregelen, warmtetechnieken, energieadvies en een oplaadpuntenadvies. 

U komt in aanmerking voor deze subsidie als de woning uw eigendom én hoofdverblijf is, of als deze uw hoofdverblijf wordt na renovatie.

Ook VvEs, woonverenigingen en wooncoöperaties kunnen subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen in gebouwen en appartementen. Voorwaarde is dat de eigenaren zelf in de woningen wonen en deze niet verhuren. Commercieel vastgoed binnen de VvE (zoals winkels of kantoren) is uitgesloten van subsidie.

SVVE subsidie aanvragen

Subsidie kan specifiek worden aangevraagd voor:

  • Energie- en oplaadpuntadvies door een gecertificeerde energieprestatieadviseur, eventueel in combinatie met procesbegeleiding en/of een meerjarenonderhoudsplan (MJOP);
  • energiebesparende maatregelen, waaronder warmtetechnieken en isolatiemaatregelen of een samenhangend ‘zeer energiezuinig pakket’. Dit dienen er minimaal 2 te zijn.

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@plusprojects.nl.

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden