Topsector Energiestudies Industrie

Wilt u als ondernemer in de industrie de haalbaarheid onderzoeken van een innovatief pilot- of demonstratieproject dat kosteneffectief CO2-emissies kan gaan reduceren in 2030? Dan kunt u gebruik maken van de regeling Topsector Energiestudies Industrie.

De regeling ondersteunt 3 typen studies:

  • Haalbaarheidsstudie: Een studie die voorafgaat aan een pilotproject. U test in een pilotproject een innovatieve CO2-verminderende techniek onder echte omstandigheden. 
  • Milieustudie: Bij een milieustudie is de vraag of investeringen nodig zijn om een hoger niveau aan milieubescherming te halen. Een milieustudie helpt een bedrijf de milieu-uitgangssituatie te bepalen. En een keuze te maken tussen verschillende mogelijkheden.
  • Vergelijkbare studie: Dit is een studie als voorbereiding op milieu-investeringen in een demonstratieproject of in een project met een uitontwikkelde technologie, die niet valt onder een milieustudie.Bijvoorbeeld: studies naar geavanceerde biobrandstoffen, projecten voor afvang, gebruik en opslag van CO2 (CCUS), 

Benieuwd of u in aanmerking komt voor deze regeling? Neem contact met ons op via info@plusprojects.nl

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden