WBSO 2022: meer flexibiliteit in uw WBSO-aanvraag

R&D-projecten zijn constant onderhevig aan verandering. Hierdoor kan het aan de start van een WBSO-aanvraag lastig zijn een inschatting te maken van de uren, kosten en uitgaven. Zoals bekend gemaakt tijdens Prinsjesdag zullen er in 2022 een aantal zaken veranderen in de WBSO-regeling. Eerder hebben we de gevolgen op de tarieven en een rekenvoorbeeld gegeven. In dit artikel zullen we verder ingaan op de veranderingen die de WBSO 2022 regeling beter aan laten sluiten op uw R&D-trajecten. Flexibiliteit wordt gerealiseerd op twee manieren: het toelaten van overlap in de aanvraagperiodes en het verlichten van de administratieve last.

Overlap in aanvraagperiodes

Ten eerste mogen WBSO-aanvragen elkaar gaan overlappen waar deze eerder elkaar enkel konden opvolgen. Op deze manier kunt u beter inspelen op nieuwe projecten en onverwachte kosten, uitgaven en uren opvoeren. Let wel op dat, net als vorig jaar, u maximaal 4 aanvragen kunt doen en een WBSO-project minimaal 3 maanden moet duren. Een visualisatie van hoe de overlap in aanvragen eruit zou kunnen zien vindt u in onderstaand figuur.

WBSO 2022

Administratieve lasten

Ten tweede wordt de administratie voor het melden van de daadwerkelijk gewerkte S&O-uren vergemakkelijkt. Dit betekent dat u zelf kunt bepalen in welk tijdvak u het WBSO-voordeel wenst te verrekenen met de loonbelasting.┬á Hiermee kan de administratie effici├źnter worden als gevolg van het verminderen van het aantal verrekenmomenten.

Wat betekenen deze veranderingen voor u?

Met deze veranderingen in de WBSO heeft u meer vrijheid om veranderingen in R&D-projecten door te voeren. Ook kunt u gedurende het hele jaar nieuwe WBSO-projecten starten. Daarnaast worden uw administratieve lasten van het WBSO-traject verlicht. Dit betekent dat u zich kunt focussen op dat waar het om draait: het innoveren en ontwikkelen van uw bedrijf.

Waar kan Plus Projects u bij helpen?

Deze veranderingen bieden u dus meer flexibiliteit in R&D-projecten zonder financieel voordeel mis te lopen. Bij Plus Projects helpen wij u graag om uw aanvraagfrequentie te evalueren zodat u optimaal gebruik kan maken van de WBSO-regeling. Ook helpen wij u natuurlijk graag bij de aanvraag zelf. Zo kunt u genieten van maximaal voordeel tegen minimale inspanning.

Wil je hulp bij het schrijven van een WBSO-aanvraag? Bel +31 (0)6 48520525 of stuur een e-mail naar Janneke Pruijsen. Zij helpt je graag verder.

Of heb jij een andere vraag betreft subsidies? Neem vooral contact op met onze specialisten! Uiteraard kun je altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden