Versoepeling voorwaarden WBSO

De RVO heeft bekend gemaakt dat er versoepeling komt van de voorwaarden rond de WBSO. Het geldt voor ondernemers die in de eerste helft van 2020 een S&O-verklaring hebben ontvangen, maar door de coronacrisis hun R&D-plannen hebben moeten wijzigen. Die kunnen onder de versoepeling van de regels hun huidige aanvraag inkorten en een nieuwe WBSO-aanvraag indienen.

Wilt u weten of op de versoepeling van de WBSO-voorwaarden op uw situatie van toepassing zijn? Neem direct contact op via info@plusprojects voor een persoonlijk advies.

Voorwaarden

Om van de versoepeling van de WBSO gebruik te kunnen maken, moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden. De voorwaarden worden door de RVO als volgt beschreven:

  • De looptijd van zowel uw eerder ingediende aanvraag als uw nieuwe aanvraag is minimaal 3 maanden.

  • Met terugwerkende kracht indienen is niet mogelijk: uw nieuwe aanvraag start in de maand volgend op de indiendatum.

  • De versoepeling van de voorwaarden geldt vanaf 24 april tot en met 30 september 2020. Diende u een jaaraanvraag in voor 2020? Dan kunt u een nieuwe aanvraag indienen vanaf 24 april tot en met 30 september met nieuwe of gewijzigde R&D-projecten. Wij korten de al afgegeven S&O-verklaring dan in.

Bron: RVO

Het doel van de versoepeling is om ondernemers die willen blijven innoveren tijdens de coronacrisis te blijven steunen.

In aanmerking komen

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de versoepelde WBSO-regels? Of wilt u een uw huidige aanvraag inkorten? De versoepeling geldt t/m 30 september 2020.

Neem dus vandaag nog vrijblijvend contact op via info@plusprojects.nl Onze consultants staan voor u klaar met maximaal subsidieadvies op maat.