SDE+ najaarsronde gepubliceerd: subsidie op zonne-energie omlaag

Vanaf 29 oktober tot uiterlijk 14 november aanstaande kan (voor de laatste keer in deze vorm) SDE subsidie worden aangevraagd voor duurzame energieopwekking.

Wat opvalt is dat de subsidie op zonne-energie omlaag is gegaan ten opzichte van de subsidieronde van afgelopen voorjaar. De reden hiervoor is dat de kostprijsdaling van Zon-PV doorzet, waardoor de noodzaak voor subsidiëring minder is. Ten opzichte van eerdere tenders is tevens gewijzigd dat aanvragers die vanaf 29 oktober een aanvraag willen indienen dit keer een transportindicatie van de netbeheerder moeten aanleveren bij de aanvraag voor subsidie. Uit dit bewijsstuk moet blijken dat er op de aangevraagde locatie ook daadwerkelijk transportcapaciteit beschikbaar is. Uit eerdere ervaring is namelijk gebleken dat subsidie blijft liggen doordat aanvragers door ontbreken van transportcapaciteit hun aanvraag feitelijk niet konden uitvoeren. NB. Aan de transportindicatie wordt momenteel nog gewerkt. Zodra er meer informatie beschikbaar is wordt dit via de SDE+ website bekend gemaakt.

Meer informatie over de SDE+ subsidie is hier beschikbaar. Direct even bellen kan ook, met onze consultant David Paul Doornbos, via 06-51367024.

De afgelopen maanden ben ik betrokken geweest bij het Europese onderzoeksproject Cresting. Cresting is een…

Janneke is in september begonnen met haar eerste baan als consultant bij Plus Projects. Eerder…