Data aanvraag MIT-regeling 2020 Zuid-Holland bekend

Zuid-Hollandse bedrijven kunnen vanaf 7 april 2020 een aanvraag voor MIT-subsidie indienen.

Ook in 2020 kunnen mkb-ondernemers weer een aanvraag indienen voor de MIT-regeling (mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren. Net als in voorgaande jaren staat de subsidieregeling open voor regio-overschrijdende innovatie in het midden- en kleinbedrijf. Hiermee stimuleert de Nederlandse overheid projecten die aansluiten bij de innovatie-agenda’s van de topsectoren. De MIT kent verschillende instrumenten: Haalbaarheidsprojecten; Innovatiemakelaars; Kennisvouchers; Netwerkactiviteiten; en R&D-samenwerkingsprojecten.

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Een deel van de MIT-subsidie wordt uitgereikt vanuit regionale budgetten. De Provincie Zuid-Holland heeft als eerste regio voor 2020 de aanvraagdata voor de verschillende instrumenten bekend gemaakt. Onder het regionale budget vallen alleen Haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten. Het totale beschikbare budget is  € 13,4 miljoen, waarvan € 4 miljoen bestemd is voor haalbaarheidsprojecten en € 9,4 miljoen voor R&D-samenwerkingsprojecten. De aanvraagdata, subsidiebedragen en percentages zijn als volgt:

  • Haalbaarheidsprojecten: indienen vanaf 7 april 2020 (9.00 uur). De maximale subsidie per project is € 20.000. De MIT dekt maximaal 40% van de subsidiabele kosten.
  • R&D-samenwerkingsprojecten: indienen vanaf 11 juni 2020 (9.00 uur). De maximale subsidie bedraagt € 200.000 voor kleine projecten en € 350.000 voor grote projecten. Het subsidiepercentage is maximaal 35%.

De officiële uiterste indieningsdatum voor beide typen projecten is 10 september 2020 (17.00 uur). MIT-subsidie wordt toegekend aan geschikt bevonden projecten op volgorde van binnenkomst. Ervaring leert ons dat het raadzaam is om zo snel mogelijk een aanvraag in te dienen. Vooral voor haalbaarheidsprojecten geldt dat het budget meestal al binnen enkele dagen is uitgeput.

Wil je gebruik gaan maken van de MIT-subsidie?

Het team van consultants van Plus Projects bezit alle kennis en ervaring voor het indienen van een aanvraag voor de MIT-regeling in 2020. We werken graag met u samen om uw project een fantastische kickstart te geven in de vorm van MIT-financiering.

Neem contact op met Cheryl Philipsen op philipsen@plusprojects.nl of bel +31 (0) 6 1819 7833