Vincent: mijn eerste maand bij Plus Projects

Beste lezer, kent u dat gevoel dat uw hersenen overweldigd worden met informatie, indrukken en prikkels? Een gevoel waar alles nieuw is, alles interessant voelt en uw hoofd constant bezig is met nieuwe indrukken verwerken? Dat was mijn eerste maand bij Plus Projects.

Intro

Voordat ik de inhoud induik wil ik mij allereerst even voorstellen. Mijn naam is Vincent Esposto en ik heb afgelopen jaar mijn Master in Sustainability Science & Policy (Duurzaamheidswetenschappen en beleid) behaald aan de Universiteit van Maastricht. Ik zie duurzaamheid als een belangrijk na te streven ideaal in mijn leven. Daarom ging ik op zoek naar een baan waar ik op dat gebied een bijdrage kon leveren. De visie van Plus Projects op het maken van impact sprak mij daarom direct aan! Daarnaast ben ik van nature heel leergierig. Ik kan in mijn vrije tijd uren besteden aan het verdiepen van mijn algemene kennis. De diversiteit van cases op de Plus Projects website wekte daarom ook zeker mijn interesse. Een Traineeship bij Plus Projects leek dus op mijn lijf geschreven te zijn!

Verdrinken in informatie: Heerlijk vind ik het!

Na de eerste twee dagen bekend te raken met de collega’s, de Plus Projects hond Joep en het nieuwe kantoor, mocht ik mee naar een aantal WBSO klantafspraken. Mezelf inhoudelijk proberen te verdiepen in de vakgebieden van onze klanten, met diverse onderwerpen van materialentechnologie en ICT tot natuurkunde was echt een mooie uitdaging! Terwijl ik tegelijkertijd de genuanceerde complexiteit van een WBSO subsidieaanvraag trachtte te begrijpen was dit alles zeer overweldigend, maar zeker ook leerzaam en vermakelijk.

Thema’s van de week

Naast de afspraken werd iedere week aangevuld met een achterliggend thema. Zo werden alle ‘achtergrond’ zaken besproken, van Sales tot Marketing, HRM en zelfs time management! Deze onderdelen schetsten een beeld  over de context en bedrijfscultuur van Plus Projects. Ook werd het duidelijker wat er van mij word verwacht als toekomstige consultant.

En hoe nu verder?

De insteek is om nu zo snel mogelijk door te groeien van trainee tot Junior Consultant. In dat proces zo veel mogelijk leren over de verschillende subsidieregelingen, over de vakgebieden van Plus Projects haar klanten en over hoe ik mijn soft skills als consultant kan ontwikkelen. Ik wil met die kennis graag waarde kunnen creëren voor Plus Projects en impact maken op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Ben je geïnspireerd geraakt en zou je ook bij Plus Projects willen werken? Kijk dan eens op www.werkenbijplusprojects.com voor al onze vacatures.