Shaken, not stirred: welkom in de wereld van subsidies

Mijn eerste maand als trainee bij Plus Projects zit erop. Ik ben een hoop indrukken, gezelligheid en nieuw opgedane kennis verder. Hieronder lees je wat ik zoal heb meegemaakt in de wereld van subsidies.

Nieuw in subsidieland

Ik mag me sinds kort trots bewoner van subsidieland noemen. Ik ben pas net ingetrokken, ben nog druk bezig met inburgeren, maar ik voel me er nu al thuis. Tijdens mijn eerste dag kon ik al kennismaken met de lokale gebruiken in wereld van subsidies. Ik vond mezelf terug aan een vergadertafel met een feesthoedje op, plannen makend voor het vijftienjarig bestaan dat Plus Projects volgend jaar viert. Natuurlijk wordt deze heugelijke mijlpaal gekoppeld aan onze kernwaarden: energiek, gedreven, wendbaar, humor, verbonden en weetgierig. Wat we precies gaan doen blijft nog even een verrassing, ook voor ons, maar dat het een mooi feest gaat worden staat vast. Dat mijn eerste dag met deze constatering eindigde, vind ik wel toepasselijk, omdat dat ook ongeveer het sentiment was waarmee ik mijn eerste week inging.

Aan de slag

Na mijn eerste maand kan ik zeggen dat de feesthoedjes misschien zijn afgezet, maar de sfeer is er niet minder om. Ik voel me thuis op kantoor. Gezellige collega’s, lieve kantoorhond Joep die een aai komt halen, tussen de middag wandelingen naar het strand, de kibbelingwoensdag: met die verbondenheid zit het wel goed. Nou vraagt de kritische lezer zich misschien af: zeg, werken ze daar bij Plus Projects nog wel een beetje? Nou en of! De WBSO-periode is druk aan de gang en daaromheen lopen nog tal van andere interessante subsidieprojecten. Er is geen betere tijd om als trainee inzicht te krijgen in het reilen en zeilen van een subsidie-adviesbureau en de werkzaamheden van onze consultants. Ik mag meteen mee naar klanten om te zien hoe alles in z’n werk gaat. Zo kan het zomaar zijn dat ik op maandag de wondere wereld van de ICT in duik. Dan sta ik op woensdag boven op een toren om de werking van een testopstelling van waterpijpleidingen te zien die met subsidie gerealiseerd is. Tot slot sta ik vrijdag met collega’s een klant bij tijdens een RVO-controlebezoek. Die diversiteit spreekt me heel erg aan. Het is inspirerend om te zien hoe subsidie concreet kan worden ingezet op allerlei gebieden, van hightech innovatie tot verduurzaming van vastgoed. Stuk voor stuk goede initiatieven: prachtig om daaraan mee te kunnen werken!

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe vacatures bij Plus Projects?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op missie

Bij Plus hebben we de missie om bij te dragen aan een betere wereld van morgen. Dat ik me soms een beetje als een geheim agent voel, komt deels daardoor, maar ook door de afkortingen die links en rechts voorbij vliegen in de wereld van subsidies. WBSO, SDE, EIA, MIA, VTO (stel je hierbij de meeting tussen 007 en Q voor, waarbij coole gadgets en technische snufjes een hoofdrol spelen) – aan nieuwe termen geen gebrek. Ja, als Plus Projects een filmfranchise zou zijn had James Bond hier niet misstaan. Afgelopen week reed ik met collega’s richting het verre Limburg (roadtrip: check). Nineties muziek op maximaal volume (soundtrack: check). De files langs (kwaadaardige slechterik die de wereld wil overnemen: check). Bij een klant de nieuwe WBSO aanvragen voorbereiden (de wereld redden: check). Alle ingrediënten voor een 007 avontuur zijn aanwezig. Dan missen we alleen de Bondgirl nog, maar die rol kan Joep wel spelen.

Wil je meer lezen over de subsidieregelingen achter al die afkortingen en weten hoe ze jouw bedrijf verder kunnen helpen? Bekijk dan onze Subsidies pagina. Benieuwd naar wat Plus Projects voor jou kan doen om van deze regelingen gebruik te maken? Aarzel niet om Contact met ons op te nemen.