Koningsdag met subsidie?   

Voor de niet Republikeinen onder ons is morgen een moment van nationale vereniging. Toeristen zullen gefascineerd toekijken op de massa’s feestende oranje-geklede kaaskoppen. Maar wat heeft dit nou in vredesnaam met subsidie te maken? Bij deze presenteren wij u 3 oer-Nederlandse dingen waar u subsidie op kan aanvragen.

Bitterballen!

Het bereiden van bitterballen om precies te zijn. Met de EIA (Energie-Investeringsaftrek) subsidie kunt u investeringen in energiezuinige bedrijfsmiddelen aftrekken van uw winstbelasting. Eén van de items op de 2019 lijst is een inductie-frituurtoestel, bestemd voor het bereiden van maaltijden in horeca en grootkeukens. Zelfs het eten van patat, frikandellen of heerlijke bitterballen kan dus duurzaam (en subsidiabel)!

Klussen

Help, mijn man is Klusser! Het feit dat dit programma bestaat zegt al genoeg. Velen van u zullen wel eens tapijt hebben gelegd of een dak hebben afgedekt met nieuwe isolatie. Of bij het kopen van een tafel voor de nieuwe inrichting (na het klussen) zult u vast hebben nagedacht over welk type hout het beste bij de inrichting past. Klussen, op een wat grotere schaal, is ook subsidiabel. De EIA en MIA (Milieu Investeringsaftrek) bieden namelijk verscheidene mogelijkheden in het renoveren van bedrijfsgebouwen, waaronder het bedekken van vloeren met kamerbreed gerecyclede tapijt, het verbeteren van isolatie en het gebruik maken van sloophout. Ik zie kansen!

Bluetooth

Huh, Bluetooth? Ja, Bluetooth. Deze innovatieve techniek is namelijk ontwikkeld door de Nederlander Jaap Haartsen. In Nederland wordt R&D gestimuleerd door middel van de WBSO, een afdrachtsvermindering op de loonbelasting. Dit zorgt ervoor dat bedrijven die de tijd en het risico nemen om te innoveren, gefaciliteerd worden. Nederlandse technologieën als Bluetooth kunnen hier een belangrijk rol in spelen. Kijk maar eens naar onze klant ICP Group en bezoek hun showcase via deze link.

Voor al deze onderdelen is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Sterker nog, Plus Projects heeft hier al vaker subsidie voor aangevraagd. Geïnteresseerd in wat er allemaal mogelijk is in de bouw, grootkeukens en innovatie? Schijf u in via deze link voor de nieuwsbrief of neem contact op met een van onze consultants bij info@plusprojects.nl of 070-3012420.