3 tips voor een MIT-aanvraag

Geschreven door Cheryl Philipsen

De MIT-regeling kun je aanvragen bij de provincie of een landelijk loket van de RVO. Deze regeling voor Mkb financiering bestaat uit drie verschillende instrumenten: de Kennisvoucher, Haalbaarheid en R&D samenwerking. Maar wanneer vraag je iets aan bij de provincie en wanneer landelijk? Dit hangt af van de locatie van de penvoerder en het project, waar de projectkosten vallen en met welk regionaal beleid jij als aanvrager de beste aansluiting hebt. De subsidieverstrekker wil graag projecten subsidiëren die een grote kans van slagen hebben. Zij willen daarom een subsidieaanvraag zien waaruit blijkt dat je goed hebt nagedacht over jouw nieuw te ontwikkelen product – bijvoorbeeld een douchekraan met gebruikersherkenning en automatische stop voor waterbesparing.

De MIT is een enorm populaire regeling en wordt vaak al overvraagd op de eerste dag van opening. Niet elk aangevraagd project wordt positief beoordeeld. Daarom kun je alsnog kans maken op toekenning. Een goede aanvraag opstellen verhoogt jouw slaagkans op de subsidietoekenning. De volgende drie tips kunnen jouw slaagkans verhogen!

Drie gouden tips om de slaagkans voor MIT te verhogen

  1. Zorg voor een goede aansluiting op het regionale beleid. Onderzoek welke topsectoren van belang zijn voor jouw provincie. Het opzoeken van een regionale Kennis en Innovatieagenda kan hierbij helpen!
  2. Bouw je eigen business case. Wat het project gaat kosten, wie gaat deze kosten dragen, wat levert het op voor jou als ondernemer en wat kan het opleveren voor de regionale economie? Denk daarbij aan het creëren van werkgelegenheid, bijdrage aan innovatie, duurzaamheidsdoelstellingen!
  3. Maak een helder projectplan. De wat en hoe zijn hierin belangrijk met een definiëring van go/no-go momenten in het project. Denk hierbij aan welke technische belemmeringen die je eventueel ondervindt tijdens het ontwikkelen van je product of dienst, het maken van prototypes, uitvoeren van experimenten of klantevaluaties.

Last but not least: zorg dat je aanvraag volledig is. Vul alle gevraagde bijlagen en documenten in. Onvolledige aanvragen worden alleen in behandeling genomen als er geld over blijft – dat gebeurt zelden.

*De MIT Haalbaarheid is recent open gegaan op 20 april 9.00u en indienen kan tot 9 september 17.00u.  Hiermee kan je kosten gesubsidieerd krijgen voor het in kaart brengen van de economische en technische risico’s van jouw nieuw te ontwikkelen douchekraan met gebruikersherkenning. De projecten worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst, ook wel ‘first come, first serve‘ genoemd.

**De MIT R&D samenwerking gaat elk jaar open in juni of juli. De exacte datum is nog onbekend

Neem contact met ons op!

Wil jij meer weten over de MIT of het schrijven van een MIT-aanvraag? Bel Cheryl Philipsen op 06 1819 7833 of e-mail naar philipsen@plusprojects.nl. Voor algemene vragen en meer informatie over andere subsidies kun je mailen naar info@plusprojects.nl of bekijk hier welke consultant bij jou past!

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden