Horizon Europe

Horizon Europe is het ambitieuze EU-kaderprogramma voor onderzoek en innovatie voor 2021-2027. De Europese onderzoeksraad (European Research Council, ERC) versterkt ‘grensverleggend wetenschappelijk onderzoek’ binnen Europa. Dit doet de ERC door de allerbeste wetenschappers te ondersteunen met een persoonlijke beurs voor fundamenteel onderzoek.

Zo komen alle wetenschapsgebieden komen voor financiering in aanmerking. Echter ligt de nadruk op wetenschappelijk onderzoek dat de gebaande paden verlaat. Tot slot vindt de selectie en beoordeling van de ingediende voorstellen plaats door vakgenoten (peer review).

De doelen van Horizon Europe 

De overkoepelende doelen zijn:

  • de wetenschappelijke en technologische basis van de EU en de Europese Onderzoeksruimte (EOR) versterken;
  • het innovatievermogen, het concurrentievermogen en de werkgelegenheid van Europa stimuleren;
  • om de prioriteiten van de burger waar te maken en ons sociaal-economisch model en onze waarden te ondersteunen.

Waar in het bijzonder gefocust wordt op het creëren van impact, de Europese Green Deal, de digitale en duurzaamheidstransitie en het herstel van de coronacrisis.

Horizon kent 3 pilaren:

  1. Excellence Science
  2. Global challenges and European Industrial Competitiveness 
  3. Innovative Europe

Binnen deze drie pilaren publiceert De Europese Commissie jaarlijks veel oproepen om projectvoorstellen in te dienen. Per oproep is het mogelijk om op een aantal specifieke onderwerpen in te dienen. Het is dus erg belangrijk om goed te kijken bij welke oproep ow project past. Wilt u weten of er aanknopingspunten zijn voor uw project? Neem vrijblijvend contact op met info@plusprojects.nl.

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden