Eureka

Eureka is een programma voor ondernemers en instellingen met internationale ambities, of die nog op zoek zijn naar internationale partners. Daarom heeft het Eureka-programma heeft 2 doelstellingen:
  1. Economische groei aanjagen door het stimuleren van technologische samenwerking tussen bedrijven.
  2. Het bedenken en implementeren van gezamenlijke oplossingen voor economische, strategische en maatschappelijke vraagstukken.

Bijvoorbeeld, veelgebruikte EUREKA-programma’s waar u projecten kunt indienen, zijn ITEA3 en PENTA. Maar voor ondernemers met internationale ambities zijn er meer opties – hier leest u meer over Eureka-netwerken en programma’s.

ITEA3 

Met het Eurekacluster ITEA (Information Technology for European Advancement) helpt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat Nederlandse bedrijven met het versterken van hun internationale concurrentiepositie.

ITEA3 richt zich op 2 aandachtsgebieden:

  • software intensive systems
  • software intensive services

Echter is de deadline voor deze subsidie is verlopen.

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Meld u aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden

PENTA

Het EUREKA-cluster PENTA (Pan European Partnership in Micro and Nano-Technologies and Applications) ondersteunt onderzoek, ontwikkeling en innovatie op het gebied van micro- en nano-elektronica systemen en toepassingen. Kortom, de projecten dienen de Europese strategie voor micro- en nano-elektronica te ondersteunen. Ten slotte is de deadline voor de PENTA 20 mei 2020.

Daarom is deelname in principe voor iedere organisatie mogelijk: bedrijven en kennisinstellingen die zich bezighouden met onderzoek naar technologie én applicaties. Dit is inclusief de producenten van materialen en productieapparatuur.

Concluderend, PENTA richt zich op initiatieven die inspelen op thema’s, die de participerende landen strategisch belangrijk vinden. Europese samenwerkingsverbanden van bedrijven en kennisinstellingen uit tenminste 2 deelnemende landen voeren de PENTA-projecten uit.

Internationale ambities?

Bent u geïnteresseerd in Eureka met internationale ambities? Dan kunnen wij u helpen. Plus Projects heeft al 15 jaar ervaring met subsidieaanvragen en projectinrichting op nationaal en internationaal niveau. Neem vrijblijvend contact op Annabelle Berlet via bertlet@plusprojects.nl of +31 (0)6 1863 4504.

De subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) ondersteunt integrale oplossingen die bijdragen aan de…

De OPZuid subsidieregeling is voor mkb-ondernemers uit Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland) om de ontwikkeling…

Wilt u investeren in het verbeteren van het energielabel van een bestaand bedrijfsgebouw? Dan biedt…

Het doel van de Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM) is het leveren…

MKB Idee is een regeling waarmee de overheid mkb’ers wilt stimuleren meer te investeren in…