VIA: Nieuwe subsidie versnelt innovatieve ambities

Even opfrissen, de VIA en de subsidie voor Valorisatie en Kennisontwikkeling gaan per 15 november open. Dat is goed nieuws voor innovatieve ondernemers in het Noorden van ons land. Begin dit jaar liep er al een eerste ronde voor de VIA en deze is erg succesvol afgerond. Hierom is besloten om op 15 november een nieuwe ronde te openen. 

Voor wie?

Voor mkb-ondernemers in Groningen, Drenthe en Friesland die alleen óf samen met andere ondernemers aan een nieuw product, dienst of proces werken.  Belangrijk om te weten: wie het eerst komt, die het eerst maalt! Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. 

VIA Subsidie 

De VIA-subsidie bestaat uit twee onderdelen: de VIA ontwikkelingsprojecten en VIA softwareontwikkeling. In totaal is er een budget van 5.500.000 euro beschikbaar.

Nieuw in deze ronde is dat ondernemers en kennisinstellingen laten zien hoe zij met hun innovatieve project inspelen op voor de toekomst noodzakelijke economische en maatschappelijke veranderingen. Het gaat dan om:

  • circulair ondernemen;
  • verduurzamen van het bedrijf;
  • toewerken naar positieve gezondheid;
  • en meer digitalisering.

Per project is maximaal 100.000 euro aan te vragen.

Subsidie Valorisatie en kennisontwikkeling 

Naast de bovengenoemde biedt ook de subsidie voor valorisatie en kennisontwikkeling kansen voor het innovatieve mkb in Noord-Nederland. Er is een budget beschikbaar van 8,5 miljoen euro. Er zijn een aantal wijzigingen binnen de subsidie ten opzichte van eerder dit jaar. Het is belangrijk om hierop te letten wanneer je een aanvraag indient. De wijzigingen zijn:

  • Ten eerste: de subsidiepercentages zijn deze ronde lager, maximaal is 50% subsidie aan te vragen;
  • Ten tweede: per project is er een maximum subsidiebedrag van 1,25 miljoen euro vastgesteld. Dit met een maximum van 750 duizend euro per projectpartner. 

 

Op deze manier kunnen zo veel mogelijk ondernemers deze subsidie benutten.

 

Ben jij één van die ondernemers? Neem dan contact op met Marjolein Nijhuis (of tel: +31 (0)6 41277978) of David Paul (of tel: +31 (0)6 5136 7024). Zij helpen je graag verder. Uiteraard kun je ook altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl.

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden