WBSO-aanvraagproces per 2018 gewijzigd

Na een evaluatie van het huidige WBSO-aanvraagproces, wordt het aanvragen van de innovatiesubsidie – naar verwachting – vanaf 2018 gewijzigd.

Wat kunnen we verwachten?

De plannen voor deze veranderingen worden deze zomer verder uitgewerkt. De belangrijkste geplande wijzingen zijn als volgt:

  • Het offline WBSO-aanvraagprogramma verdwijnt. Het nieuwe online aanvraagprogramma werkt in de browser en vult bedrijfsgegevens automatisch in.
  • Het blijft wel mogelijk om de aanvraag offline voor te bereiden in een nieuw projectformulier (pdf), die via de website van de RVO te downloaden is. Met de pdf is het mogelijk om nieuwe projecten te importeren, maar lopende projecten kunnen niet gewijzigd worden.
  • Het wordt mogelijk om individuele projecten uit een vorige aanvraag te kopiëren naar een nieuwe WBSO-aanvraag. Voorheen was het enkel mogelijk om de gehele aanvraag te dupliceren, inclusief alle projecten.
  • Daarnaast worden enkele vragen aangepast. Zo worden vragen die niet worden beoordeeld of gebruikt voor de statistiek verwijderd, invoervelden worden vergroot en sommige vragen worden geherformuleerd.

Meer informatie?

Wanneer er meer duidelijk is over het exacte moment dat deze wijzigingen worden doorgevoerd, zullen we u uiteraard op de hoogte brengen. Heeft u hulp nodig bij uw WBSO aanvragen? Wij hebben talloze aanvragen begeleid en weten van de hoed en de rand. Neem dan contact op met David Paul Doornbos via 0651367024 of doornbos@plusprojects.nl.