SLIM: Duurzaamheid en personeel

De afgelopen 15 jaar heeft Plus Projects een grote verschuiving opgemerkt in Subsidieland. Zo is er door de jaren heen een steeds grotere nadruk komen te liggen op duurzaamheid en innovatie. Echter, bij Plus hebben wij ervaren dat duurzaamheid op vele gebieden van toepassing is, bijvoorbeeld op de inzetbaarheid van personeel.

Subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb

Vanaf 2020 is er een nieuwe subsidieregeling die naadloos op dit gedachtegoed aansluit: de SLIM-regeling (Subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb). SLIM is bedoeld voor het versterken van een leerrijke werkomgeving binnen Nederlandse bedrijven en kan worden aangevraagd door mkb’ers, zowel individueel als in samenwerkingsverband. Daarnaast kunnen ook grootbedrijven uit de sectoren landbouw, horeca en recreatie aanspraak maken op deze subsidie.

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Meld u aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden

SLIM: Duurzaamheid en personeel

Om met SLIM duurzame inzetbaarheid van personeel mogelijk te maken, dient een project zich binnen deze regeling te richten op: het maken van een opleidings- of ontwikkelplan; het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers; het ontwikkelen van een methode voor leren en ontwikkelen in het bedrijf; het aanbieden van praktijkleerplaatsen in de derde leerweg. Samenvattend, ondernemers kunnen per aanvraag maximaal € 24.999 aan subsidie ontvangen. Indien de subsidie in samenwerkingsverband wordt aangevraagd, geldt er een maximale subsidiebijdrage tot € 500.000.

Vindt u duurzaamheid en personeel ook belangrijke thema’s, en wilt u de SLIM subsidie aanvragen? Wij raden u aan binnen korte termijn te handelen. De eerste deadline van deze regeling open is van 2 t/m 31 maart.

Hulp nodig bij het vinden en aanvragen van de juiste subsidies?

Plus Projects is al 15 jaar gespecialiseerd in het adviseren voor en aanvragen van subsidies op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Wij zijn hierin wendbaar en weetgierig; we vinden het altijd een mooie uitdaging om passende subsidieregelingen te vinden en de juiste aanvraagstrategie uit te zetten die maximaal subsidieresultaat geeft. Zo ook voor de SLIM regeling.
Wilt u meer weten over de SLIM subsidie voor duurzaamheid van personeel en wat Plus Projects hierin voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Marjolein Nijhuis via 06- 41 27 79 78 of nijhuis@plusprojects.nl