REACT-EU: Nieuwe openstelling!

Er komt een nieuwe openstelling van de REACT-EU Oost Nederland regeling aan! Op 15 november wordt er een nieuwe ronde opengesteld. Een goede voorbereiding is de sleutel en zal zorgen voor een grotere kans op toekenning. In dit artikel leggen we uit welke mogelijkheden REACT EU biedt en hoe wij je kunnen helpen met je projectidee. 

Wat houdt de REACT-EU in? 

REACT EU is een onderdeel van het Europees herstelprogramma “EU Next Generation”. Dit herstelprogramma is naar aanleiding van de Covid-19 pandemic uitgerold. De REACT EU geeft subsidiemogelijkheden aan innovatieve projecten op het gebied van digitalisering en groen. Bovendien moet een veerkrachtig herstel van de regionale economie centraal staan binnen de projecten. Kort om, een investering in een slimmere en duurzamere regio in Oost Nederland.

Onze ervaring 

Wij zijn begin dit jaar betrokken geweest bij een tweetal Kansen voor West /EU REACT projecten: één project voor de gemeente Rotterdam en één voor RDM Next/Game tailors en IT Campus (ook in Rotterdam). Beide aanvragen zijn gehonoreerd. Een goed voorbeeld is het project voor RDM Next; Max Make and Xperience. Hierin ontwikkelt RDM Next de komende twee jaar in samenwerking met GameTailors en de IT Campus een digitaliserings curriculum voor jongeren op middelbare scholen in Rotterdam Zuid. Het doel? Het vergroten van de digitale geletterdheid van 400 VMBO leerlingen per jaar.

Past jouw projectidee binnen deze regeling? Wij helpen je graag verder met het vormgeven van het project. Voor deze regeling is het heel belangrijk om een projectidee zo snel mogelijk kenbaar te maken bij de managementautoriteit van OP-Oost. Dit vergroot de kans op goedkeuring.

Let op!

Bovendien komen er nieuwe openingen aan binnen de EFRO in 2022. Dus mocht je projectidee nog niet helemaal voldoen aan de voorwaarden van de REACT EU, dan kunnen wij je wel alvast helpen met een goede voorbereiding voor de volgende kans aankomend jaar. Dus… schroom niet en neem contact met ons op. 

 

Waten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op met Marjolein Nijhuis (of tel: +31 (0)6 41277978) of David Paul (of tel: +31 (0)6 5136 7024). Zij helpen je graag verder. Uiteraard kun je ook altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl.

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden