Prinsjesdag & WBSO-regeling

In dit artikel leggen we uit wat er zal veranderen binnen de WBSO-regeling in 2022. Met de informatie die naar buiten wordt gebracht op Prinsjesdag kunnen wij bij Plus Projects een beeld schetsen van hoe het subsidielandschap er het komende jaar uit zal zien, en zo ook voor de WBSO-regeling. 

S&O-tarieven

In 2021 zijn aanpassingen gedaan wat betreft de S&O-tarieven, dit om extra corona-ondersteuning te bieden aan innovatieve bedrijven. Gezien het consistente hoge niveau aan R&D zullen in 2022 de tarieven weer teruggebracht worden naar het oude niveau. Deze veranderingen zien er als volgt uit:

  • tarief eerste schijf van 40% naar 32%
  • tarief eerste schijf starters van 50% naar 40%
  • tarief tweede schijf blijft gelijk op 16% (tweede schijf vanaf 350.000 euro aan R&D-loonkosten)

WBSO-regeling wordt flexibeler

Wel zal de WBSO-regeling in 2022 een stuk flexibeler worden. Ten eerste zal het systeem voor het aanvragen van de afdrachtsvermindering worden vereenvoudigd. Ten tweede, waar eerder WBSO-aanvragen elkaar enkel konden opvolgen is het vanaf 2022 mogelijk om aanvragen te overlappen. Op deze manier kunt u beter inspelen op veranderingen in innovatieve projecten waaraan gewerkt wordt.

 

Weten wat deze veranderingen voor u betekenen en hoe deze het beste kunt benutten? Neem vooral contact op met onze specialisten! Uiteraard kun je altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@plusprojects.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden