Gevolgen corona op subsidies

De maatregelen in Nederland versoepelen langzaam, maar de coronacrisis nog weerslag op de stand van zaken in subsidieland. Het is zeker niet alleen maar kommer en kwel: op Europees niveau is bijvoorbeeld nogmaals meer geld vrij gemaakt om veelbelovende projecten te steunen. Ook in Nederland starten nieuwe initiatieven om de uitdagingen rond corona aan te pakken. Wij hebben de belangrijkste veranderingen in mei 2020 voor u op een rij gezet.

Gevolgen corona op subsidies in Nederland

Internet tegen corona
Een landelijke oproep van het SIDN Fonds voor sterke initiatieven om de coronacrisis te lijf te gaan. Hiervoor zijn twee gebieden beschreven, enerzijds: een verantwoordelijke manier inzicht en grip proberen te krijgen op de situatie. Anderzijds oplossingen die zorgvuldig omgaan met data en waarop we echt kunnen vertrouwen qua privacy en veiligheid nu we op grote schaal gebruik maken van internet om thuis te werken, leren en te leven.

De deadline is 30 juni 2020.

Gevolgen corona op subsidies in Europa

EIC pilot Pathfinder Open
De Europese commissie heeft bekendgemaakt dat de deadline voor EIC pilot Pathfinder Open is verlengd tot 3 juni 2020, 17:00.

Het initiatief heeft een budget van €196.2 miljoen en is op zoek naar ambitieuze en innovatieve onderzoeksvoorstellen voor radicale technologieën. Deze technologieën moeten een reële en positieve impact hebben op het dagelijks levens van mensen en hun omgeving. Omdat het hele programma bottom up is, wat betekend dat er geen kaders zijn voor de onderwerpen van de inzendingen, hangt beoordeling af van hoe innovatief en baanbrekend de projecten ze zijn.

EIC Accelerator Pilot

Voor het EIC Accelerator Pilot programma is €150 miljoen extra vrijgemaakt om baanbrekende innovaties die coronavirusproblematiek aanpakken te steunen. Dit komt bovenop de €164 miljoen die in maart 2020 is vrijgemaakt. Want er zijn sinds maart ruim 1000 corona gerelateerde projecten aangemeld bij de EIC Accelerator.

Daarnaast krijgen veelbelovende inzendingen die niet voor financiering worden uitgekozen van de Europese Commissie ook speciale een Seal of Excellence toegekend. Daarmee krijgen de ondernemers steun bij het aanvragen van financiering uit andere bronnen voor hun project.

Interreg

Tot slot meldt het monitoringscomité van de Interreg Noordzeeregio dat de twaalfde oproep van het programma Interreg VB Noordzeeregio 2014-2020 (INTERVBNOO) wordt opnieuw uitgesteld. Dit is als gevolg van de coronacrisis. Naar verwachting komt er een nieuwe beslissing over het programma in november 2020.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar uw subsidiemogelijkheden? Of wilt u uw projectidee eens nader bespreken? Plus Projects heeft 15 jaar ervaring met subsidieadvies en projectplanning op nationaal en internationaal niveau. Daarom zijn wij de best geschikte partner voor uw innovatieve en duurzame subsidietraject, of het nu gaat om innovaties, vastgoed of personeel.

Contact