Eerste CBE JU Call open!

De eerste call voor Circular Bio-based Europe Joint Undertaking is geopend. CBE JU is een samenwerking tussen de Europese unie en de Bio-based industries Consortium (BIC) en valt onder de paraplu en regels van HORIZON, het Europese programma voor research en innovation. CBE JU heeft als doelen het ondersteunen van

 

  1. bio-based industrial systems’ environmental performance;
  2. onderzoek naar innovatieve bio-based solutions en;
  3. het op de markt brengen van deze innovatieve bio-based oplossingen.

 

Ondersteunen van bio-based productie draagt bij aan de shift weg van niet-hernieuwbare grondstoffen en stimuleert zo een duurzaam en circulair Europa. CBE JU draagt bij aan zowel de Europoean Green Deal als de climate neutrality target van 2050.

 

Proposals kunnen tot 22 September ingediend worden en het totale budget voor deze eerste call is € 120 miljoen. Kleine, middel en grote ondernemingen samen met partners uit min. Twee andere EU landen kunnen projecten met technical readiness levels 3 t/m 8 indienen voor Circular Bio-based Europe Joint Undertaking.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met Luisa Kremer of Erik Sewalt!

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg bijvoorbeeld onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden