Digitale transitie: meer investeringen nodig in heel Europa

Deze week hebben Europese software onderzoekers de petitie “Europe needs strong software research” aangeboden aan vertegenwoordigers uit de (Europese) politiek, het bedrijfsleven en de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De conclusie luidt: er zijn meer investeringen nodig binnen software en IT. 

Digitale transitie: Wat houdt het in?

De Europese Commissie wil een Europa dat klaar is voor het digitale tijdperk: de digitale transitie. Echter, hier is funding voor nodig. Daarom luidden Europese software onderzoekers de noodklok. Nederland en Europa lopen namelijk achter op invloedrijke techlanden zoals China en de Verenigde Staten. En dat terwijl software aan de basis staat van onze meest belangrijke systemen. Denk hierbij aan energie, telecom, luchtvaart en de financiële dienstverlening. 

Gebrek aan middelen

Europa beschikt over de meest getalenteerde softwareonderzoekers binnen universiteiten, onderzoeksinstituten en R&D-afdelingen. Echter, volgens de onderzoeksgemeenschap ontbreekt het aan funding. Er zijn forse investeringen nodig om fundamenteel onderzoek uit te kunnen voeren en samenwerkingen tussen de publieke en private sector op te starten. Subsidie kan hier een doorslaggevende rol in spelen. 

 

Benieuwd naar welke funding er nu al beschikbaar is voor IT development in Nederland?  Neem vooral contact op met onze specialisten.

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden