DHI: voor internationale ambities

Internationale ambities of interesse in buitenlandse markten? Daar is de subsidie Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Investeringsvoorbereidingen voor, kortom de DHI. Met deze subsidie kun je subsidiesteun aanvragen voor het betreden van buitenlandse markten. Het subsidiegeld binnen de DHI is bedoeld voor projecten in zowel opkomende als ontwikkelde markten. In dit artikel leggen we uit wat de mogelijkheden dit jaar én ook volgend jaar zijn. 

DHI in 2021 

Goed nieuws! Recent is € 900.000 extra subsidie beschikbaar gesteld voor de DHI in 2021. Aanvragen kunnen ingediend worden voor 31 december 2021. De subsidie is bedoeld voor MKB’ers met internationale ambities. Het ministerie van Buitenlandse zaken wil met deze regeling internationaal ondernemen stimuleren en motiveren. Met het extra budget is zowel voor projecten in ontwikkelde als in ontwikkelingslanden is nog steeds budget beschikbaar en er kunnen aanvragen ingediend worden. 

De regeling in 2022

Deze subsidieregeling geeft stof tot nadenken over plannen in 2022. De DHI is namelijk een subsidie die jaarlijks terugkomt en erg populair is. Voor MKB’ers met de ambitie om in 2022 buitenlandse markten te betreden, kan de DHI zorgen voor een duwtje in de juiste richting. Of het nu gaat om het uitvoeren van een project in het buitenland of investeren in een onderneming in het buitenland, voor beide initiatieven kan er een beroep gedaan worden op de DHI. Bovendien draagt de DHI ook bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. 

 

Heb jij plannen om een internationalisering slag te maken in 2022? Neem vooral contact op met onze specialisten. Wij kunnen je verder helpen met het vormgeven van de plannen en het opstellen van een subsidieaanvraag!

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden