Definitieve openstelling: OP Zuid

Het is officieel! De Europese Unie stelt 105 miljoen euro beschikbaar voor projecten die de innovatiekracht van Zuid-Nederland benutten voor economische en maatschappelijke impact. Stimulus Programmamanagement heeft namelijk de beschikking ontvangen. Het Rijk investeert, bovenop de 105 miljoen euro, nog 19 miljoen euro extra. Ook de Zuid-Nederlandse provincies bieden, regio afhankelijk, cofinanciering. 

Openstelling: OP Zuid

De eerste openstelling: OP Zuid kan plaatsvinden van 12 september tot en met 4 november 2022. Wie in aanmerking komt? Projecten die bijdragen aan innovatieve oplossingen op de vijf grote maatschappelijke transities die in Zuid-Nederland en mondiaal spelen. 

De vijf transitiethema’s 

Deze vijf transities zijn gezondheid, landbouw & voeding, energie, klimaat en grondstoffen. De afbeelding hieronder geeft per transitiethema weer welke projecten in aanmerking zouden kunnen komen. Al eerder hebben we een factsheet gepubliceerd met alle informatie over de regeling. Deze kunt u hier terugvinden. 

 

 

Meer weten?

Neem contact op met onze specialisten.

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg bijvoorbeeld onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden