Ik kan je de weg niet wijzen maar ik kan wel een kaartje tekenen

Plus Projects is in de groei. We blijven streepjes zetten op de deurpost, elk streepje hoger dan de vorige. Begin 2020 kunnen we ons potlood en meetlat weer tevoorschijn halen, want ook dan opent er weer een vacature. In aanloop daarnaartoe dacht ik terug aan hoe ik, een half jaar geleden nu, gekozen heb om bij Plus aan de slag te gaan. De keuze voor een nieuwe baan is voor iedereen anders. Voor mij ging het om mijn eerste baan na mijn studie Milieueconomie. Er waren delen van de subsidiewereld waarmee ik al bekend was, er waren delen die ik dacht te kennen, maar die allerlei verrassingen in petto bleken te hebben en er was een hele hoop volledig nieuw voor me.

Starten met een nieuwe baan is fantastisch, maar er zijn een hoop onbekende factoren die op je pad verschijnen. Onder het motto ‘ik kan je de weg niet wijzen maar ik kan wel een kaartje tekenen’ kijk ik hier terug op de verwachtingen die ik had voor ik bij Plus Projects aan de slag ging en hoe deze uitgekomen zijn.

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe vacatures bij Plus Projects? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Abonneer je hier

Waar of niet waar?

  • Ik ga super gave projecten helpen: waar

Dit is niet zo’n situatie waarin de makelaar vertelt over ‘een karakteristieke villa met originele details’  en je vervolgens een oude schuur aantreft die op instorten staat. Nee, we hebben het hier daadwerkelijk over ‘het Versailles’ onder de subsidieprojecten. Grootschalige projecten waarin verschillende stakeholders werken aan impact creëren. Een nieuw, volledig duurzaam hoofdkantoor voor een groot bedrijf. Hightech innovatieprojecten waar we als eerste een kijkje in de keuken mogen nemen. Dit soort projecten hoopte ik tegen te komen toen ik bij Plus Projects solliciteerde. Dat is zeker uitgekomen. Natuurlijk, villa’s hebben bijgebouwen, en zo zijn ook de projecten waaraan we hier werken verschillend van formaat. Per slot van rekening is innovatie in yoghurt ook innovatie. Zolang je brede interesses hebt, zul je merken dat juist die diversiteit het werken bij Plus Projects zo interessant maakt.

  • Ik ga bijdragen aan een duurzamere wereld: waar

Dit was een van de belangrijkste eisen die ik had toen ik op zoek ging naar een baan. Het klinkt eenvoudig, met alle aandacht vandaag de dag voor duurzaamheid, maar duurzaam denken en duurzaam doen zijn in de praktijk twee zeer verschillende dingen. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om een plek te vinden waar de wens om bij te dragen aan een betere wereld niet ondergesneeuwd raakt zodra andere prioriteiten zich opdringen. Plus Projects is zo’n plek. We willen allemaal een positieve bijdrage leveren met het werk wat we doen. Door de projecten waar we aan werken is dat mogelijk.

  • Ik ga mijn studie weinig kunnen toepassen op dit werk: niet waar

Er bestaat geen studie voor subsidieadviseur. Wel bestaan er vele studies waarmee je een hele goede subsidieadviseur kunt worden. Ikzelf merk dat ik haast onbewust een hoop kennis en kunde vanuit mijn studie Economie toepas. Dat komt door de diversiteit van het werk. We adviseren niet alleen klanten of schrijven subsidieaanvragen voor ze, we helpen ze ook met het opstellen van een projectplanning of begroting. Ook werken we aan interne projecten op het gebied van bijvoorbeeld Sales of Marketing. Als ik een interessante mogelijkheid zie, zoals het bouwen van een rekentool of het opzetten van een college over de economie achter subsidies, krijg ik de ruimte om daarmee aan de slag te gaan. Voor mijn collega’s, met al hun verschillende studieachtergronden, geldt hetzelfde.

  • Ik word uitgedaagd en kan mezelf ontwikkelen: waar

Er is een goede mix tussen on the job learning, persoonlijke ontwikkeling, vaktechnisch overleg, trainingen, opdrachten en ‘probeer het maar dan zien we wel of het werkt’. Zo volgde ons hele consultancyteam afgelopen maand een communicatietraining. Deze kennis zetten we in ons werk in, maar het helpt ons ook om feedback op een constructieve manier te kunnen geven en ontvangen. We besteden allemaal aandacht aan een persoonlijk leerplan en zijn dan ook nooit klaar met onszelf verder ontwikkelen.

  • Ik ga krijg gezellige collega’s en een goede sfeer op de werkvloer: niet waar

Humor doen we hier niet aan. Alleen kerstontbijt in foute kersttrui, bowlen, DoMiBo, opwarmdansjes voor een vergadering, sinterklaasgedichten, gezamenlijke lunches, kibbelingwoensdag, escape rooms, nieuwjaarsduik en luidkeels protesteren tegen het idee van een nieuwjaarsduik.

Zoals ik al zei, iedereen ervaart dingen anders: ik kan je de weg niet wijzen maar ik kan wel een kaartje tekenen. Er is dan ook geen betere manier om ergens achter te komen dan er zelf op af te gaan en het te ontdekken. Wil je ons leren kennen? Wij jou in elk geval wel! We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe consultants, startend of al meer ervaren. Alvast een kleine spoiler: begin 2020 gaan we weer op zoek naar een Junior Consultant.
Als je je nu abonneert op onze ‘Werken Bij Plus Projects’ nieuwsbrief, krijg je deze maand nog als eerste toegang tot de vacature!

Abonneer je hier