Hoe is het om te werken bij Plus Projects?

Een interview met Marc Heemskerk

Deze keer interviewde ik mijn collega Marc Heemskerk over het werken bij Plus Projects. Marc werkt sinds 2013 bij ons. Hij heeft hiervoor moleculaire biologie gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Via de specialisatie Science Based Business kwam Marc in aanraking met innovatie, innovatiemanagement en projectplanning.

Op de vraag ‘wat was de voornaamste reden om bij Plus te gaan werken?’ antwoord Marc resoluut: “Eén woord: innovatie. Dat spreekt mij gewoon het meeste aan. Bij Plus kreeg ik meteen een innovatie portefeuille, een behoorlijke verantwoordelijkheid. Ik ging direct mee met meer ervaren collega’s naar klanten en kreeg vanaf dag 1 de meest innovatieve ontwikkelingen in Nederland te zien, een ware energie boost, elke keer weer”.

Marc haalt energie uit het adviseren en ondersteunen van klanten in subsidievraagstukken. Het liefst doet hij dit ook op locatie bij de klant. Subsidies en de subsidieregels die zijn opgesteld kunnen zeer complex zijn, maar dat geeft Marc juist een uitdaging: “Klanten die voor het eerst van een subsidieregeling gebruik maken kunnen overdonderd worden met alle aanvullende eisen en voorwaarden waar ze aan moeten voldoen. Daarnaast zijn klanten liever helemaal niet met deze moeilijke materie bezig. Ik vind het een uitdaging om het voor een klant zo helder mogelijk te maken van wat er kan maar ook wat niet kan met een bepaalde regeling. Ik vind het uitzonderlijk leuk om de potentie in een klantproject maximaal te benutten en hier de juiste regelingen bij te zoeken. Dit zijn zowel innovatiestimuleringsregelingen en regelingen op het gebied van energiebesparing of voor investeringen in milieuvriendelijke alternatieven”.

Over wat Marc minder leuk vindt aan zijn baan bij Plus hoeft hij niet lang na te denken: “de vele files, maar aangezien wij in duo’s werken – en dus vaak carpoolen – is de reis altijd gezellig”.

Wanneer moet je bij ons komen werken volgens Marc? “Wanneer je nieuwsgierig bent, een echte doorpakker en je het leuk vindt om klanten uit diverse technologiegebieden te ondersteunen. Door het ondersteunen van innovatieve en duurzame projecten maak je een impact op de  wereld van morgen!”

Denk je nu: dit wil ik ook! Check dan onze vacatures op www.werkenbijplusprojects.com