Plezierig, Leerzaam, Uitdagend, Samen: eerste maand bij Plus Projects

Een eerste baan, zeer spannend zal u denken. En met u, beste lezer, vele anderen. Zo heb ik vaak verhalen gehoord van oud studiegenoten, vrienden en familie over hun eerste ervaringen in het professionele werkveld. Veelal lag de nadruk bij deze ervaringen op het gebrek aan energie die ze voelden aan het eind van de eerste werkweken en op de zwaarte van de werklading die ze voelden. Benieuwd of ik deze ervaringen deel in de eerste maand als trainee bij Plus Projects? Lees dan deze blog.

Alvorens ik mijn ervaringen als trainee in de eerste maand bij Plus Projects deel, zal ik mijzelf introduceren. Mijn naam is Milou Nipshagen en ik ben geboren en getogen in de prachtige stad Groningen. Mocht u nog nooit een bezoek hebben gebracht aan deze parel van het Noorden beste lezer, ik raad het u van harte aan! Afgelopen jaar heb ik aan de Rijksuniversiteit Groningen mijn Master International Business & Management voltooid, waar ik me heb gespecialiseerd in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Corporate Sustainability. Door mijn leergierigheid en nieuwsgierigheid heb ik altijd zeer brede interesses gehad. Dit, in combinatie met mijn rechtvaardigheidsgevoel en interesse in MVO hebben ertoe geleid dat ik naarstig op zoek was naar een bedrijf die mijn waarden en interesses deelt. Dit is dan ook hoe ik vanuit het mooie Groningen ben neergestreken in de leukste plek van Den Haag: de Duikers derde Ambachtsschool (welteverstaan: het kantoor van Plus Projects!).

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe vacatures bij Plus Projects?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Energieke eerste ervaringen

 Terug naar mijn eerste weken als trainee en de verwachtingen die ik had bij een eerste baan. Ik begon mijn eerste dag bij Plus Projects met gezonde spanning. Niet zozeer om de sfeer of de collega’s. Deze spanning was enkel aanwezig voor de vraag of ik een podiumplek zou bemachtigen voor onze eerste ‘’werkactiviteit’’: bowlen!  Dit was gepland om op een energieke en informele manier elkaar beter te leren kennen. De activiteit resulteerde dan ook in het feit dat ik op een erg fijne manier mijn collega’s kon leren kennen, en met erg veel enthousiasme mijn eerste weken als trainee ben begonnen.

Hoewel deze eerste werkdag moeilijk te overtreffen leek, deden de opvolgende werkdagen zeker niet ten onder. Zo werden mijn mede-trainee Eline en ik in de eerste maand bij Plus Projects al bij vele bedrijfsactiviteiten betrokken en werd het enorm aangemoedigd om mee te denken aan Sales, Marketing, Operationele en HR-vraagstukken. Hiernaast heb ik al mee mogen lopen met een zeer breed scala aan klanten, stuk voor stuk enorm interessant! Kortom: een waar walhalla voor mij als leergierig en nieuwsgierig persoon. Dit staat dan ook in de kern van mijn werkplezier bij Plus Projects. Ik mag over vele vraagstukken meedenken, of dit nou gaat om subsidies of de bedrijfsvoering van Plus, een betere werkplek kan ik me dan ook als starter niet wensen.

Voor nu, ga ik weer aan de slag met mijn één van mijn vele leuke werkzaamheden: een bezoek brengen aan een klant in Eindhoven met collega Cheryl (en wellicht tikken we ook de Dutch Design Week nog even aan 🙂 ).  Benieuwd naar hoe deze dag verliep? Bekijk onze vlog hieronder:


 

Nieuwsgierig geworden naar het werken bij Plus Projects? Schroom niet om contact op te nemen met mij of collega’s via de website of LinkedIn!