De eerste maand bij Plus van Douwe en Coen

Afgelopen maand zijn Douwe en Coen begonnen als junior consultants bij Plus. We zijn enorm blij met hen in ons team! In dit artikel vertellen zij iets meer hoe over de eerste maand bij Plus hebben ervaren. 

Hoe was de eerste maand voor jullie? 

Vooral heel leuk en dynamisch, zegt Coen. Bij Plus kom je meteen in een gezellig team terecht waar iedereen je goed op weg helpt om alles te leren. Subsidieadvies is een moeilijk vak en het kost tijd om je goed in te lezen. Douwe noemt ook meteen de gezellige werksfeer. In het begin is het erg veel uitzoeken en veel lezen. Het is zeker niet het makkelijkste vak om in te stappen, en dat kost tijd in het begin. De eerste maand stond vooral kennis vergaren centraal. 

Wat was het hoogtepunt?

Voor Douwe was dat het indienen van zijn eerste WBSO aanvraag. Het is erg interessant om het proces meteen mee te krijgen en zelf te mogen doen. Elke situatie is uniek en veranderlijk. Tegelijkertijd is de guide vanuit de overheid ook op een bepaalde manier geschreven. Zo zie je meteen dat we als Plus de schakel zijn tussen de overheid en het bedrijfsleven, ofwel de schakel tussen theorie en praktijk. 

Coen geeft aan dat hij niet één hoogtepunt heeft, maar noemt juist het feit dat hij vanaf het begin bij een groot project betrokken is. Het is mooi om te zien hoe je als consultant bij Plus sturing kan geven aan de klant. 

Plus Projects als werkgever. Hoe is dat?

Bij Plus Projects is er een goede balans dus je werk serieus nemen en daarnaast ook de ruimte om grappen te maken op de werkvloer. Het is een relaxte werksfeer, zegt Coen. Douwe sluit zich hier volledig bij aan, het voelt heel relaxed maar er wordt wel enorm hard gewerkt. Het is fijn dat iedereen open staat om vragen te beantwoorden en ook de tijd neemt om uit te leggen wanneer je iets niet begrijpt. Iedereen houdt ervan om een praatje te maken en is ook oprecht geïnteresseerd in elkaar als persoon. Er is bovendien veel aandacht voor de onboarding, dat maakt het een zachte landing in een moeilijk vak. En als je dan ziet hoe ver de consultants, die vorig jaar gestart zijn, nu al zijn, dat is echt indrukwekkend. Dat motiveert echt enorm. 

Waar kijken jullie het meest naar uit in jullie werk bij Plus?

Douwe houdt ervan om nieuwe dingen te leren en haalt plezier uit kennis vergaren. Dit past erg goed bij de rol als subsidie adviseur bij Plus en het is leuk om dit te doen samen met een gemotiveerd team. Het lijkt hem erg leuk om bij verschillende klanten langs te gaan, te zien hoe zij werken en daarop samen te kijken hoe Plus kan helpen om doelstellingen te behalen. 

Voor Coen geldt ook dat hij het leeraspect erg interessant vind aan de rol bij Plus. Hij kijkt er vooral naar uit dat je na verloop van tijd veel weet en klanten écht op weg kunt helpen met de gaafste projecten. Hoe tof is het om langs te gaan bij een klant en een project in uitvoering te zien? Douwe sluit zich daarbij aan, met subsidies kunnen projecten uitgevoerd worden die anders te duur of te risicovol zouden zijn. Je ziet als consultant bij Plus direct effect van het werk dat je doet. Hoe mooi is het dat we zo ons eigen steentje kunnen bijdragen aan een groene toekomst. 

Dus… Waarom is Plus zo’n leuke werkgever? 

Coen zegt meteen: het allerleukst zijn de mensen die er werken! Het is elke dag gezellig en dat maakt het aantrekkelijk. Zo ga je met plezier naar kantoor. Daarnaast is het werk zelf ook super interessant. Geen dag is hetzelfde en elke dag leren we iets nieuws. Je zit niet vast in één rol en blijft je steeds doorontwikkelen. Douwe geeft aan dat vakinhoudelijk de afwisseling hem vooral erg aantrekt. Als consultant ga je van project naar project en mag je steeds weer nadenken over dingen waar je eerder nog nooit van had gehoord. Hoe tof is dat! 

Meer weten over werken bij Plus Projects? Neem contact met ons op.

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg bijvoorbeeld onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden