De eerste maand bij Plus!

In dit artikel zetten we onze nieuwste consultant Luisa in het zonnetje. Zij is iets meer dan een maand geleden begonnen bij Plus en wij hebben gevraagd hoe ze de eerste maand bij Plus heeft beleefd. 

Hoe was de eerste maand? 

Het is mijn eerste échte baan en ik voel me enorm thuis bij Plus Projects. Ik ben super enthousiast over de eerste weken bij Plus. Als consultant krijg je een kijkje in de keuken bij zoveel verschillende projecten en bedrijven en dat maakt het werk enorm leuk en divers. Doordat je in een klein team werkt, krijg je al snel veel verantwoordelijkheden en dit zorgt ervoor dat je super snel leert, in combinatie met goede begeleiding natuurlijk. Bij Plus ga je meteen de diepte in en krijg je te maken met bijvoorbeeld de technische kant van innovatieve projecten bij duurzame bedrijven. 

 

Bovendien is werken bij Plus meer dan alleen werk. De persoonlijke band tussen de collega’s is sterk en goed. Het is écht gezellig. Deze maand was ik er voor het eerste bij tijdens een van de teamactiviteiten, namelijk het suppen bij SolBeach. Dit was de échte on-boarding, in de letterlijke zin van het woord, haha. 

Wat was het hoogtepunt?

Voor mij waren er heel veel hoogtepunten de afgelopen tijd zoals natuurlijk de eerste keren mee te mogen naar een klant. Maar welke er echt bovenuit steekt zijn de infosessies van het EFRO Interreg programma Kansen voor West. Het is ontzettend interessant om te zien wat Europese subsidies en internationale samenwerkingen in de praktijk mogelijk maken. Bovendien is het enorm leuk om te netwerken! 

Plus Projects als werkgever. Hoe is dat?

Plus heeft vertrouwen in haar werknemers. Een goed voorbeeld is dat ik, ook als nieuwe consultant, meteen naar een netwerkevent mocht gaan. Verder vind ik het interessant om na te denken over wat Plus in de toekomst voor start-ups kan betekenen. Hier hebben we het dan over en dan gaan we meteen over in actie. Nu ben ik, samen met Erik, bezig met het opzetten van een roadmap om te kijken welke ondersteuning start-ups nodig hebben in de verschillende fases. Dit geeft een extra dimensie aan het werk! 

Waar kijken je het meest naar uit?

Allereerst lijkt het me heel fijn om zelfstandigheid te krijgen in de dagelijkse werkzaamheden. Verder kan ik niet wachten om te starten met projecten zoals het uitwerken van dienstverlening voor start-ups of te leren over ondersteuning in BCorp trajecten. Ik ben heel nieuwsgierig en ik vind het super leuk om nieuwe dingen te leren. Omdat je met dit werk écht impact kan maken, ben ik benieuwd wat de toekomst brengt. Ik ben super enthousiast over alles wat er mogelijk is en zal zijn! 

Dus… Waarom is Plus zo’n leuke werkgever? 

Concreet: om connecties te ontdekken tussen verschillende partijen en/of bedrijven en de mogelijkheden die daaruit voortkomen te verkennen. Daar komt bij de diversiteit van het werk, de oprechte interesse in elkaar binnen het team en het bijdragen aan de wereld van morgen! Ik heb een studieachtergrond in Business Administration met een focus op duurzaam innovatie management en hier hebben we een mooie uitdrukking: balancing purpose and profit. Ik ben optimistisch als ik zie wat bedrijven allemaal doen om in de toekomst aan te kunnen sluiten bij de GreenDeal. Door te werken bij Plus, kan ik een steentje bijdragen aan deze duurzame toekomst!  

 

Benieuwd naar de vacatures bij Plus? Neem contact op met ons!

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg bijvoorbeeld onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden