Een blik op de innovatie bij onze klant

Concreet impact maken met innovatie.

Voor een groot aantal klanten verzorgen wij de WBSO-aanvragen. Daardoor komen we in aanraking met projecten waarmee we vanwege het innovatieve karakter vanzelfsprekend heel discreet moeten omgaan. Het betreft immers bedrijfsgevoelige informatie waarbij de belangen heel groot kunnen zijn. Wij hanteren standaard al een geheimhoudingbepaling in onze overeenkomsten met opdrachtgevers en we hebben de nodige beveiligingsmaatregelen getroffen ter bescherming van deze informatie. Zo is niet elk klantdossier toegankelijk voor  onze consultants. Een aantal opdrachtgevers verbiedt ons zelfs expliciet te noemen dat wij hen adviseren.

Dat we bij Plus Projects niet aan namedropping mogen doen of mogen reppen over innovatieve ontwikkelingen bij onze klanten is anderzijds ook wel jammer. Niet alleen omdat het bij acquisitie voor onszelf handig had kunnen zijn om potentiële klanten te overtuigen dat ze terechtkomen bij een hele toffe club met een heel interessant netwerk. Maar bijvoorbeeld ook bij sollicitatiegesprekken met potentiele medewerkers kunnen we niet delen dat wij bij zeer aansprekende projecten en klanten betrokken zijn zolang de kandidaat nog niet is aangenomen. En collega’s die inmiddels aan boord zijn hebben dan ook regelmatig een ‘wow’ gevoel als ze innovaties begeleiden die impact maken op de wereld van morgen.

Soms komen we pareltjes van innovaties tegen waarvan je denkt “waarom is niemand eerder op dit idee gekomen?” Het knaagt dan dat we dat niet met de buitenwereld mogen delen.

Van Beest – Green Pin Tycan® ketting

En daarom, met expliciete toestemming van onze opdrachtgever Van Beest, presenteren we een revolutie op kettinggebied waaraan wij een bijdrage hebben geleverd: de Green Pin Tycan® ketting. Van Beest heeft hier de afgelopen jaren S&O-werk voor verricht. Het resultaat bestaat uit een geweven sjor- en hijsketting vervaardigd uit Dyneema® vezel die acht keer lichter is dan conventionele stalen kettingen en net zo sterk. De vezel maakt de kabel lekker flexibel. Een havenarbeider kan veel langer doorwerken met langere lengtes ketting zonder fysiek overbelast te raken. Door het zachte oppervlak en het lichte gewicht wordt het risico op slechte ruggen, snijwonden, blauwe plekken of gehoorschade van crewleden gereduceerd. Dit resulteert in lager ziekteverzuim en daarmee lagere kosten. Er zijn meer voordelen: je beschadigt de kostbare lading niet waardoor claims worden voorkomen. De Green Pin Tycan® ketting wordt inmiddels door toonaangevende partijen in de heavy lifting industrie gebruikt.

Onze klant in het zonnetje!

De Green Pin Tycan® ketting heeft al meerdere innovatieprijzen gewonnen. Alle aanleiding dus om Van Beest in het zonnetje te zetten. We zijn er bij Plus Projects daarom enorm trots op dat wij Van Beest al jarenlang maximaal subsidieadvies leveren en daarmee actief hebben bijgedragen aan de realisatie van deze revolutionaire ketting!

Voor informatie: www.greenpin.com en www.tycan.com

Wilt u ook uw innovatie in het zonnetje zetten? Dat vinden wij natuurlijk heel leuk! Neem hiervoor contact op met een van onze consultants via 070-3012420 of via de consultant waar u regulier contact mee hebt.